Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Krogu apskats: Restorāns Cotton

Lai neviļus uzzinātu par jauno Rīgas restorānu Cotton, man nācās izbraukt no valsts – par to izlasīju airBaltic žurnālā Baltic Outlook. Cotton ir samērā nomaļš, lai to ātri pamanītu, – restorāns atrodas Tērbatas ielas tālajā galā pretim kādreizējai Sporta pilij. Tiesa, tajā arī ir restorāna šarms, ka tas paver jaunu teritoriju. Jaunbūvētā ēka, kurā Cotton mājo, visdrīzāk nav arī daudzu citu rīdzinieku maršrutā – tas ir «profesionālu» izklaides baudītāju centrs, kurā atrodas arī tādi ārišķības tempļi kā Studio 69 un kazino. Taču restorānā Cotton var ieiet pa atsevišķu ieeju, nemaz neuzzinot, ka blakus ir minētie iestādījumi. Par restorāna kaimiņiem uzzināju tāpēc, ka apvaicājos viesmīlim, kādēļ piektdienās un sestdienās Cotton ir vaļā līdz pat sešiem no rīta – šajās vēlajās stundās restorāns mēģina pievilināt izsalkušos no kaimiņu iestādījumiem.

Restorāna saimnieks, dibinātājs un šefpavārs ir galvaspilsētas ēdināšanas biznesā jau pazīstamais Heinrihs Erhards, kuram pieder novatoriskais un veselīgais Antonijas ielas restorāns Botanica Café. Tērbatas ielas restorāna anotācijā rakstīts, ka Cotton Heinrihs Erhards izveidojis, iedvesmojoties no pieredzes Michelin zvaigžņu apbalvotajos restorānos Francijā un Ņujorkā, kā arī no gastronomiskā ceļojuma pa Ķīnu. Tam ir moderni austrumnieciska aura – taisnstūraino minimālismu interjerā maigāku un rotaļīgāku dara daudzie kokvilnas krūmu zariņi un bambusa kāti.

Nejaušu un varbūt ne tik veiksmīgu Āzijas efektu, kur elegance disharmoniski sadzīvo ar haosu, veido blakusesošais un nepabeigtais ēkas betona spārns, ko var labi apskatīt pa plašajiem logiem. Turpretim vismaz manis izvēlētajā ēdienā Āziju varēja sagaršot tikpat, cik daudzos citos mūsdienu fusion jeb starptautiskās virtuves restorānos, kuros dominē svaigās un asās dienvidaustrumu garšas. Garneļu un rukolas salātos tā izpaudās čili piparu čatnija un apelsīnu mērces piedevā, taču zivju soļanka bija izteikti reģionāls ēdiens. Ideja par zivju soļanku likās laba – es bieži atsakos no soļankas, jo neesmu lopu gaļas cienītājs. Zivju soļanka negaršoja atšķirīgi no tradicionālās versijas, un no šīs sātīgās zupas vien varēja pilnīgi paēst, jo vēl bez šeit ceptās četru veidu maizes pie soļankas klāt tiek pasniegti divi pīrāgi ar jēra gaļu. Lopu gaļas neēdējiem tas var būt pārsteigums, jo ēdienkartē par šo piedevu nekas nav minēts.

Restorāns Cotton izpelnās uzticības kredītu ar to, ka tā priekšgalā ir pazīstams un labs pavārs. Cotton nepretendē uz augstākās klases kvalifikāciju, tā priekšrocība ir pieņemamas cenas par normāla lieluma un visai garšīgu ēdienu porcijām. Lai gūtu sāta sajūtu, Cotton nav jāpasūtina vairāki ēdieni. Rezumējot – mūsdienīga estētika šajā restorānā sadzīvo ar demokrātiskumu.

*

Izklaide ēda

Garneļu un rukolas salāti – Ls 4,20

Zivju soļanka – Ls 3,50

***

Cotton

Tērbatas iela 73, svētdien–ceturtdien 9.00–23.00, piektdien–sestdien 9.00–6.00. cottonrestaurant.lv

* * * * Interjers

* * * * Ēdieni

* * * * * Apkalpošana

* * * * Atmosfēra

* * * Bērniem draudzīga vide

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko