Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kur svinēt 4.maiju? Svētku pasākumu ceļvedis

Atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 27. gadadienu un atklājot Latvijas valsts simtgades svinības, Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem, kā arī cilvēkiem citās Latvijas pilsētās pieejams plašs svētku pasākumu klāsts.

Atklājot Latvijas valsts simtgades svinības, unikālā akcijā Apskauj Latviju 45 pašvaldību teritorijās 4.maijā noteiktā laika secībā no plkst.9 visu dienu tiks stādīti 100 ozoli ar īpašu simtgades norādi. Tādā veidā simboliski tiks iezīmēta Latvijas robežlīnija un vienotība, ko Latvijas valsts ieguva, patiecoties pirms simts gadiem notikušajam Latgales kongresa lēmumam.

Arī Rīga būs viena no pašvaldībām, kura iesaistīsies akcijā Apskauj Latviju. Akcijas ietvaros ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis plkst.13 aicināts pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa, kur notiks ozola stādīšana.

Vērmanes dārzā notiks pasākums Zinu, zinu tēva sētu, kur uzstāsies bērnu un jauniešu folkloras kopas no dažādiem Latvijas novadiem, muzicēs mazākumtautību kolektīvi, kā arī muzikālā apvienība Raxtu Raxti, būs rotaļu un danču programma. 

Plkst.13 Rātslaukumā sāksies gājiens Uzvelc savu tautas tērpu par godu Latvijai!, kas dosies pa Kaļķu ielu līdz Brīvības piemineklim, bet plkst.14.30 notiks tautas tērpu parāde uz Vērmanes dārza skatuves.

Plkst.12 pie Brīvības pieminekļa notiks svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija, bet no plkst.14 līdz 16.30 būs iespējams vērot Latvijas skolu putēju orķestru priekšnesumu, kas jau divpadsmito gadu pēc kārtas ir neatņemama svētku programmas sastāvdaļa Rīgā.

Klausītāji gaidīti arī Rīgas Svētā Pētera baznīcā koncertā Tev mūžam dzīvot, Latvija! un Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē koncertā Sapnis par Rīgu. Kultūras pilī Ziemeļblāzma koncertā Par mums pašiem apmeklētājus priecēs solisti un grupa Vintāža, bet Rīgas Kultūras centra Iļģuciems notiks vokālās grupas Latvian Voices koncerts Latvija, dziedu Tev. Kalnciema kvartālā ikviens gaidīts Latvijas kino un mūzikas vakarā NeatkaRīga. 

Kino mīļus priecēs arī Nacionālā Kino centra rīkotais Latvijas filmu maratons kinoteātrī Splendid Palace, kur divpadsmit stundu garumā bezmaksas seansos tiks demonstrētas 24 filmas, tostarp deviņām tās būs Latvijas pirmizrādes. 

Savukārt Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) un Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) studenti sadarbībā ar Valsts Kanceleju aicina ikvienu piedalīties radošās aktivitātēs pie LMA un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM): laikmetīgajās dejās, mākslas studentu performancēs, meistardarbnīcās, mākslas plenērā un dzejas lasījumos.

No plkst.17 līdz 24 11.novembra krastmalā notiks vērienīgs pasākums Pavasaris. Roks. Daugava, kurā muzikālus priekšnesumus sniegs Linga, Ivo Fomins, Tumsa un Autobuss debesīs, bet no plkst.21. apmeklētājiem būs iespēja klausīties Jura Kulakova dziesmu ciklu Septiņarpus dziesmas ar Eduarda Veidenbauma vārdiem. No plkst.22 līdz 24 apmeklētāji varēs vērot starptautiskās uguņošanas sacensības.

Liepājā norisināsies Nacionālo bruņoto spēku dienas pasākumi, kas sāksies plkst.9.30 ar dievkalpojumu Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē. Savukārt plkst.11.30 Jūras ielā sāksies Latvijas un ārvalstu bruņoto spēku, Valsts robežsardzes, Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Jaunsardzes vienību, un tehnikas parāde. No plkst.12.30 līdz plkst.16.30 liepājniekiem un pilsētas viesiem laukumā pie koncertzāles Lielais dzintars un Liepājas promenādē būs iespējams vērot militārā ekipējuma, bruņojuma un tehnikas izstādi, Nacionālo bruņoto spēku, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Valsts policijas paraugdemonstrējumus. 

Rēzeknē pēc Saeimas rīkotā Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai un Latgales kongresa simtgadei veltītā svētku koncerta Latgales vēstniecībā Gors, kuru interesenti varēs vērot uz Festivāla parkā izvietotā ekrāna, plkst. 20.30 visi rēzeknieši un pilsētas viesi aicināti piedalīties Baltā galdauta svētkos. Festivāla parkā muzicēs etnoroka grupa Laimas Muzykanti, kapela Dziga, folkloras draugu kopa Vīteri un folkloras kopa Upīte. Apmeklētāji aicināti līdzi ņemt "groziņus", būs sagatavots arī cienasts latgaliešu gaumē.

Siguldā plkst.12 notiks Siguldas Sporta centra atklāšanas pasākums. Pēc centra atklāšanas novadnieki un pilsētas viesi aicināti uz Baltā galdauta svētkiem, svinot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu kopā ģimenēm un draugiem pie galdiņiem teritorijā aiz Sporta centra ar līdzi paņemtajiem cienastiem. Pasākuma apmeklētāji varēs līdzdarboties Latvijas karoga aušanā, kā arī dāvināt savus nākotnes vēlējumus gan Siguldas novadam, gan Latvijai. Mazie novadnieki varēs aizraujoši darboties sportiskās aktivitātēs pilsētas stadionā, savukārt Siguldas Sporta centra multifunkcionālajā sporta zālē ikkatrs novadnieks varēs piedalīties basketbola soda metienu aktivitātē, palīdzot uzstādīt jaunu Siguldas novada rekordu. Svētkos pasākuma apmeklētājus sveiks Siguldas Absolventu orķestris, kā arī Juris Kaukulis un draugi.

Ogrē ikviens aicināts piedalīties jau tradicionālajā Tvīda braucienā, kas jau kļuvis par 20. gadsimta 20.-30. gadu noskaņu un sajūtu triumfējošu pasākumu pilsētā. Svētku dienu plkst.19 noslēgs grupas Elektrofolk koncerts Ogres novada Kultūras centra laukumā.

Kuldīgā norisināsies sportiska aktivitāte Izskrien Latviju Kuldīgā, kurā skrējiena dalībnieki pa pilsētas ielām veiks trasi, kas kartē veido Latvijas kontūru. Pēc plkst.12 Rātslaukumā  varēs noklausīties Mārtiņa Brauna un Raiņa mesu Daugava, ko izpildīs vīru koris Dziedonis un komponists Mārtiņš Brauns. Spēlēs grupa Mazā Parīze. Savukārt no plkst.14 ikvienam būs iespējams piedalīties tautas dziesmu dziedāšanā kopā ar Kuldīgas koriem, aktieri Mārtiņu Eglienu un mūziķiem Valdi Zilveri, Raimondu Kalniņu un Andri Grunti. 

Talsu novadā jau otro gadu būs iespēja apceļot novadu Dziedošajā autobusā un izdzīvot senatni Talsu puses muižās. Dziedošie autobusi šogad vedīs trīs maršrutos: uz Tiņģeres pili, Strazdes un Spāres muižu. Katrā no tiem būs arī kāds dziesminieks, kurš rūpēsies par muzikālo pavadījumu. 

Plkst.11 pie Jēkabpils tautas nama sāksies tradicionālais Jēkabpils Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestra Vitamīns koncerts, bet plkst.12 ikviens aicināts uz Jēkabpils izglītības iestāžu koru un tautas deju kolektīvu koncertu Rakstā dziedu, rakstā deju. Sadarbojoties ar Nacionālo kino centru, Jēkabpils tautas namā norisināsies Latvijas filmu maratons. Vakara noslēgumā plkst.20 grupas Opus Pro svētku koncerts un kopīga sadziedāšanās Vecpilsētas laukumā.

Top komentāri

Rita
R
Izskatas, ka Latvijas izlaupitajiem un latviesu tautas iznicinatajiem nav Latvija liela atbalsta un siem ir "jasvin" sie 4.maija izdomatie svetki vienatne. Latvijas valsts divbinasanas svetku diena ir 18. novembris un ta vieniga Latvijas valsts svetku diena, kuru ir verts svinet muzu muzos un tamdel, ka latviesu tauta sivas, grutas kaujas izcinija brivibu latvieus tautai, daudzi zaudeja dzivibas, daudzi tika sakroploti, bet briviba latviesiem tika izcinita.
Erna
E
Aicinu visus latviesus un Latvijas valsts aptriotus nesvinet nekadus svetkus 4. maija, bet doties demonstracijas ar prasibam pec demokratijas un taisnigas valsts parvaldes sistemas izveidosanu, ar prasibam sodit un tiesat Latviajs valsts izlaupitajus un latvieus tautas iznicinatajus, kuri pedejos 26. gadus darbojas neierobezoti un nesoditi. Latvijas valsts un latvieus tauta ir paklauta iznicinbai un briesmam un galvenais valsts un tautasa drauds ir Latvija valdosais 26. gadu banditiskais rezims.
sēlis
s
Latviešiem ir vieni svētki , valsts dibināšanas diena 18. novembris! 4. maiju lai svin esošie un bijušie siles biedri!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 26.04.2024.

Ak, šī šausmīgā vēlme rakstīt dzejoļus, kad tava poētiskā talanta virsotne ir atskaņas "mīlēt – kremēt".

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko