Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Lampiņu josta riteņbraucējiem

 Riteņbraucēju josta ar mirgojošām lampiņām bija viena no lietām, kas piesaistīja daudzu uzmanību Izgudrotāju biedrības rīkotajā izstādē Rīgas Tehniskajā universitātē. Jostas idejas autore ir universitātes maģistrantūras 2. kursa studente Marianna Grecka.

Meitene nesen pievērsusies riteņbraukšanai un sapratusi, ka ar parastajiem atstarotājiem diennakts tumšajā laikā ir par maz. Tāpēc kopā ar kolēģi Eināru Deksni tapusi eleganta josta, kurā iestrādātas lampiņas, kas, riteņbraucējam pārvietojoties, mirgo, bet apstājoties deg pastāvīgi. Jostas spiedpogu aizdare darbojas kā gaismu slēdzis, savukārt litija jonu akumulatoru var uzlādēt, pieslēdzot pie datora. Ja brauciena laikā baterija izlādējas, jostā iestrādātas arī gaismu atstarojošas lentas.

Šādas jostas iegāde šajā gadalaikā kļūst īpaši aktuāla, taču pagaidām tas ir tikai prototips, kas vēl jāpilnveido. Marianna atklāj, ka vien pati pāris reižu to vilkusi, dodoties izbraucienos. Tomēr, ja izdotos atrast investoru, domātu arī par šādas jostas izgatavošanu plašam patēriņam. «Esmu izpētījusi, ka mirgojošas lampiņas līdz šim iestrādātas dažāda veida apģērbos, piemēram, motociklistu jakās, taču šādas jostas riteņbraucējiem nav bijis,» atklāj studente.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko