Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Man nepatīk, ka vīrs tik bieži dzer!

Mīļotais vīrietis bieži lieto alkoholu un tu esi neizpratnē par to, kā tev rīkoties? Uzzini, kas par to sakāms psihoterapeitei Jolantai Cihanovičai!

Stāsta Sieviešu Kluba eksperte psihoterapeite Jolanta Cihanoviča:
Ja sievietei nepatīk, ka viņas vīrietis tik bieži lieto alkoholu, bet pamest dzeršanas dēļ viņu ir žēl, tās izklausās pēc līdzatkarīgo attiecībām. Tas nav nekas nosodāms, jo jebkura no mums var nokļūt līdzīgā situācijā. Ir jāsaprot, ka cita vietā (tas ir – vīra vietā) mēs nevaram izvēlēties un nolemt, kā ir labi rīkoties un kā nav. Ja vīrs grib iedzert, viņš arī to turpinās darīt.

Tikai jautājums, ko tu pati vēlies? Kādas attiecības sev vēlies? Konkrētajā situācijā tev ir izvēle: vai nu pieņemt, ka vīrs vakaros iedzer vai arī teikt, ka tevi tas neapmierina un tādēļ ierosināt šķirties.

Tāpat būtu vērtīgi priekš sevis noskaidrot, kādēļ tik jūtīgi uztver faktu, ka vīrietis vakaros iedzer? Varbūt tev pašai bērnībā kāds no vecākiem dzēra un tu cieti no vardarbības? Bet skaidrs ir viens – ja tev kā sievietei attiecībās alkohols ir traucējošs, bet vīrs no tā atsacīties nespēj, šādas attiecības priekš tevis nemaz nefunkcionē. Protams, vienmēr paliek cerība, ka kaut kas mainīsies. Bet cik šī cerība ir racionāla? Visticamāk, ja nenotiks nekas kardināls, viss tieši tāpat arī turpināsies. Alkohola patēriņš ģimenē nemazināsies. Ja nenotiek nekas kardināls, piemēram, tu viņu pamet, viņš arī turpinās dzert. Bet pamešanu nevar izmantot kā veidu, kā piedraudēt vai piespiedu kārtā izmainīt vīrieti.

Tev ir jārēķinās, vīrietis var arī tev neskriet pakaļ. Viņš var izlemt – nu I labi, ka aizgāji, varu bez bēdas turpināt vakaros iedzert. Bet tikpat labi – viņš var arī aizdomāties, cik ļoti tev tas ir svarīgi un mainīties. Nekad neko nevar zināt! Tāpēc, ja attiecībām nolem pielikt punktu, tad tikai tad, kad no sirds jūti, ka ilgāk vairs esošajās attiecībās nevari izturēt un esi gatava aiziet.

Ja tik kardinālu soli nespēj spert, iespējams ir vērtīgi aiziet uz psihologa konsultācijām. Jo problēma par to, ka vīrs lieto alkoholu ir tev, nevis vīram, vai ne? vērtīgi izprast, kādēļ šis alkohols tevi tik ļoti kaitina? Kādēļ tik sāpīgi reaģē uz šo faktoru?

Bieži attiecībās ir tā – zinām, ka gribam iet prom, bet šai rīcībai ir jānobriest. Būs daudz zaudējumu, kā jau pie jebkuras šķiršanās. Taču, ja nekas nemainās, un ir tikai cerība – varbūt vienu dienu vīrs tomēr vairs nedzers – ir grūti!

Raksts tapis sadarbībā ar www.sieviesuklubs.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu trestera reģioni

Gandrīz visos Vācijas vīnkopības apgabalos vīnkopji destilē arī savu vīnogu spiedpaliekas, ja vien viņiem ir oficiāla atļauja to darīt.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko