Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +18 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

papildināta (6:44) - Latvija neiekļūst Eirovīzijas finālā

Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku trešdien notikušajā starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmajā pusfinālā Latvijas dalībniece Anmary neiekļuva finālā.

Anmary konkursā uzstājās ar ceturto kārtas numuru, izpildot dziesmu Beautiful Song un viņai pusfināla cīņā tika prognozētas labas izredzes, jo bija saņemti daudz un atzinīgi vārdi par Anmary spēcīgo vokālu.

Latvijai pirmajā pusfinālā bija jākonkurē ar 17 valstīm, bet no tām finālā iekļuva pārstāvji no Rumānijas, Moldovas, Islandes, Ungārijas, Dānijas, Albānijas, Kipras, Grieķijas, Krievijas un Īrijas.

Lai arī Latvija nav iekļuvusi finālā, Eirovīzijas producents Aigars Dinsbergs ar paveikto ir apmierināts. Portālam Diena.lv viņš atklāja: „Pēc labākās sirdsapziņas ir izdarīts liels darbs. Šis konkurss nav tikai sacensība konkurentu starpā, vispirms tas ir dziesmu konkurss, un šoreiz balsotāji ir diemžēl ir lēmuši tā. Anmary sevi ir lieliski parādījusi kā brīnišķīga vokāla īpašnieci un īpašas simpātijas izpelnījusies Kaukāza reģionā, un jau tagad saņēmusi uzaicinājumus koncertēt Azerbaidžānā”.

Starp finālā neiekļuvušajām valstīm ir arī Melnkalnes, Islandes, Šveices, Beļģijas, Somijas, Izraēlas, Sanmarīno un Austrijas pārstāvji.

Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa otrais pusfināls notiks 24.maijā, un tajā par vietu konkursa finālā sacentīsies dalībnieki no Serbijas, Maķedonijas, Nīderlandes, Maltas, Baltkrievijas, Portugāles, Ukrainas, Bulgārijas, Slovēnijas, Horvātijas, Zviedrijas, Gruzijas, Turcijas, Igaunijas, Slovākijas, Norvēģijas, Lietuvas, Bosnijas un Hercegovinas.

2012.gada Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls notiks 26.maijā. No katra pusfināla dalībai Eirovīzijas finālā kvalificēsies desmit dziesmas. Kopumā finālā piedalīsies 26 valstis, jo finālā jau savu iekļūšanu nodrošinājis dalībnieks no Azerbaidžānas, kā arī lielā piecinieka valstis - dalībnieki no Lielbritānijas, Francijas, Itālijas, Spānijas un Vācijas.

Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā šogad piedalās 42 valstis.

(ziņa papildināta ar Latvijas Eirovīzijas producenta Aigara Dinsberga viedokli ceturtajā rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 31.05.2024.

Atvēris alkoholiska dzēriena pudeli, es uzreiz izmetu korķīti. Tā sakot, nodedzinu tiltus.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko