Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Pētījums: Ievērojot diētu divas dienas nedēļā, iespējams samazināt krūšu vēža risku

Britu pētnieki nonākuši pie secinājuma, ka, ievērojot stingru diētu divas dienas nedēļā, sievietes var ne tikai atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, bet arī par 40% samazināt krūšu vēža risku, vēst britu laikraksts "The Daily Telegraph".Turklāt, kā apgalvo pētnieki no Dienvidmančestras Universitātes slimnīcas, regulāri ievērojot stingru diētu ar samazinātu ogļhidrātu daudzumu tikai divas dienas nedēļā, iespējams zaudēt vairāk liekā svara, nekā ierobežojot kaloriju patēriņu katru dienu.

Pētījumā piedalījās simts sievietes ar lieko svaru, kuras tika sadalītas trīs grupās. Pirmās grupas sievietes divas dienas nedēļā ievēroja īpašu diētu, dienā apēdot tikai 650 kilokalorijas un pilnībā atsakoties no tādiem ar ogļhidrātiem bagātiem produktiem kā maize, kartupeļi u.tml. Pārējās piecas dienas dalībnieces varēja ēst visu, ko vēlējās, ievērojot pareizas ēšanas noteikumus, taču vienlaicīgi arī sevi sevišķi neierobežojot.Otrajā grupā sievietes arī divas dienas nedēļā ievēroja bezogļhidrātu diētu, taču viņām netika noteikts kaloriju ierobežojums. Arī viņas pārējās nedēļas dienās drīkstēja ēst visu, ko vēlējās.Trešajā grupā sievietes ievēroja daudz tradicionālāku diētu, izvairoties no trekniem ēdieniem, alkohola un dienā patērējot aptuveni 1500 kilokalorijas.Pēc trīs mēnešu diētas tās sievietes, kas ierobežoja sevi tikai divas dienas nedēļā, zaudēja vidēji četrus kilogramus, savukārt trešās grupas dalībnieces - vidēji 2,2 kilogramus. Pirmajā un otrajā grupā ievērojami uzlabojās trīs rādītāji, kas saistīti ar krūšu vēzi. Tā, piemēram, hormona leptīna daudzums viņu organismā samazinājās par 40%.Kā atzina pētniece Džiliana Hadoka, kas pati piedalījās eksperimentā, diētu bija viegli ievērot un viņa noteikti to rekomendēs draugiem. "Es ievēroju 650 kaloriju diētu pirmdienās un otrdienās, un tas bija lieliski, jo es zināju, ka jau trešdien es ēdīšu normāli. Man tas bija ļoti ērti, es to darīju aizņemtākajās dienās, un darbā pārsvarā dzēru piena dzērienus, tāpēc man nevajadzēja īpaši domāt par iepirkšanos vai ņemt līdzi īpaši pagatavotas pusdienas," atzina Hadoka.Pētījums, ko veica Dienvidmančestras Universitātes slimnīcas krūšu vēža profilakses centrs, publicēts žurnālā "Journal of Obesity".Pētījuma rezultātus pozitīvi novērtējusi labdarības organizācijas "Krūšu vēža kampaņa" izpilddirektore Pamela Goldberga. "Ir ļoti daudz krūšu vēža riska faktoru, ko nevar ietekmēt, piemēram, vecums, dzimums un saslimšanu vēsture ģimenē - taču veselīga svara saglabāšana ir viens pozitīvs solis, kas var tikt sperts," uzsvēra Goldberga. "Šī intermitējošā diēta ir alternatīva tradicionālai diētas ievērošanai, kas var palīdzēt zaudēt svaru, taču tā arī potenciāli samazina krūšu vēža attīstības risku."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko