Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Pretapaugļošanās tabletes maina sieviešu vēlmes

Cilvēces izgudrojumi ne tikai mainījuši mūsu dzīvesveidu, bet nemanot iespaido arī evolūciju. Transportlīdzekļi samazinājuši vajadzību pēc staigāšanas, tāpēc muskuļi atslābst un pieaug ķermeņa svars. Pretapaugļošanās tabletes, kā izrādās, pašos pamatos maina sieviešu skatījumu uz vīriešiem.

Tabletes, kuru sastāvā ir sievišķo hormonu estrogēna un progesterona sintētiskie varianti, atstāj tālejošas sekas uz sieviešu vēlmēm, apgalvo divas britu antropoloģes. Žurnālā Trends in Ecology and Evolution viņas raksta, ka pretapaugļošanās tabletes samazina sieviešu hormonu līmeni, tādēļ tās zemapziņā tiecas pēc vīriešiem, kas būtu labi partneri ilgtermiņā. Kā zināms, tablešu nelietotājas ap ovulācijas laiku piedzīvo hormonu sprādzienu, kas pastiprina vēlmi iegūt seksīgāko, iekārojamāko puisi, pat ja viņš ir brunču mednieks un attiecības neturpināsies ilgi. Agrāk veiktajos pētījumos noskaidrots, ka šajā laikā sieviete par ideālo partneri nosauc vīrieti ar izteikti vīrišķīgiem sejas vaibstiem, muskuļainu un ar ģenētiski atšķirīgu imūnsistēmu, jo tas nodrošina veselīgākus pēcnācējus.

Tā kā tabletes jālieto nepārtraukti, hormonu trakošanas posms izpaliek un sieviešu izvēle paliek nemainīga, apgalvo Šefīldas Universitātes evolucionārā antropoloģe Aleksandra Alverņe. Sievietes vairs neskatās uz seksīgajiem mačo.

Tablešu izraisītās pārmaiņas atstāj iespaidu arī ilgtermiņā. Britu zinātnieces izvirza teoriju, ka mūsdienu sabiedrībā sievietes vairs nepievērš tik lielu uzmanību vīrieša plecu platumam un sejas simetrijai, bet vairāk novērtē viņa rakstura iezīmes. Tas nozīmē, ka priekšroka tiek dota potenciāli labākiem bērnu tēviem. Nesen veiktā pētījumā, kurā sievietēm īsā laikā bija jāiepazīstas ar vairākiem vīriešiem un jāizvēlas piemērotākais dzīvesbiedrs mūžam, vairākums dalībnieču apgalvoja, ka noskatījušas pievilcīgākos pēc izskata un smaržas, tomēr patiesībā bija izvēlējušās uz ģimeni visvairāk vērstos vīriešus.

Sievietes cikls tieši ietekmē arī vīriešu dzīvi. Pētījumi liecina, ka tablešu nelietotājas dienās pirms ovulācijas ģērbjas izaicinošāk, tādējādi viņas sūta vīriešiem signālu, ka iestājies visauglīgākais posms mēnesī. Uz tablešu lietotājām šis novērojums neesot attiecināms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 24.04.2023.

Kārtoju skapī zeķu atvilktni un konstatēju, ka 100 zeķu diemžēl nav 50 zeķu pāru, bet tikai 100 zeķu…

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko