Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Prezervatīvu pārdošanas apjomi pirms Līgo svētkiem pieaug trīs reizes

Latvieši ir gana naski papardes zieda meklētāji - statistika rāda, ka pirms Līgo svētkiem prezervatīvu pārdošanas apjomi pieaug trīskārši, savukārt pēc svētkiem teju divas reizes aug pieprasījums pēc avārijas kontracepcijas, liecina BENU aptieku tīkla apkopotā informācija. 

"Periodā pirms Līgo svētkiem vērojams izteikts pieaugums pieprasījumā pēc prezervatīviem, piemēram, 2013.gadā papardes zieda meklētāji svētkiem gatavojās gana aktīvi, jo dienu pirms Līgo svētkiem pārdoto prezervatīvu apjoms veidoja 9,7% no jūnija kopējā prezervatīvu pārdošanas apjoma jeb teju trīs reizes lielāku apjomu nekā vidēji vienā jūnija dienā," skaidro BENU aptieku pārdošanas attīstības vadītājs Egils Tēbelis.

Savukārt pēc svētkiem pieprasījums atgriežoties ierastajā ritmā. "Turpretī divas dienas pēc svēkiem ir novērojams avārijas kontracepcijas pārdošanas pieaugums. Pērn pēc Jāņu dienā šo līdzekļu pārdošanas apjomi bija divas reizes lielāki nekā vidēji vienā jūnija dienā jeb 6,8% no mēneša kopējā pārdošanas apjoma. Avārijas kontracepcijas līdzekļu pārdošanas apjomi „ierastā režīmā” parasti atgriežas trešajā dienā pēc Līgo svētkiem," saka Tēbelis.

Tomēr visstraujāk jeb teju piecas reizes pirms Līgo svētkiem pieaug pieprasījums pēc pretinsektu līdzekļiem, kā arī preparātiem brūču apstrādei. Pretinsektu līdzekļu pārdošanas apjomi sāk pieaugt jau trīs dienas pirms svētkiem. 2013.gada 20.jūnijā dienas pārdošanas apjoms dubultojās, 21.jūnijā tas pieauga jau 2,5 reizes, savukārt 22.jūnijā pārdošanas apjomi, salīdzinot ar dienas vidējo pārdošanas apmēru, pieauga piecas reizes.

BENU aptieku tīkls norāda, ka svētkos iecienītais šašliks un alus nereti atstāj sekas uz gremošanas sistēmu. Līdz ar to svētku periodā palielinās arī pieprasījums pēc preparātiem kuņģa darbības regulēšanai, taču otrajā dienā pēc svētkiem tradicionāli novērojams būtisks pieaugums pieprasījumam pēc pretsāpju līdzekļiem, piemēram, 2013.gadā pieaugums pēc pretsāpju līdzekļiem pēcsvētku dienā, salīdzinot ar mēneša vidējo apjomu, bija par 62% lielāks.

Tēbelis skaidro, ka atkarībā no laikapstākļiem pieaugums novērojams arī saules aizsarglīdzekļiem, taču šīs kategorijas pārdošanas apjomi vienmēr atkarīgi no laika prognozes. Ja tiek prognozēti silti un saulaini svētki, tad pārdošanas apjomi būtiski pieaug, bet, ja prognozē lietainus svētkus, tad saules aizsarglīdzekļu pārdošanas apjoms būtiski neatšķiras no ikdienas pārdošanas apjomiem.

BENU aptieku tīkls dibināts 1995. gadā un patlaban BENU Aptieka tīkls Latvijā apvieno 55 aptiekas un 4 aptieku filiāles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko