Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Trīs iemesli, kādēļ savus mīluļus pārlieku lutinām

Normas robežas, cik daudz vajadzētu un kad vairs nevajadzētu savu mīluli lutināt, ir plašas, jo reizēm cilvēki saviem mīluļiem spēcīgi pieķeras tāpēc, ka jūtas ļoti vientuļi.
Ir cilvēki, kuri savus mājdzīvniekus teju dievina, viņiem izdabā un lutina. Kā tev šķiet, par ko šāda saimnieka rīcība var liecināt? Uz šo jautājumu portālam www.sieviesuklubs.lv atbild psihoterapeite Jolanta Cihanoviča. 

Draudzība ar dzīvnieku – drošāka!  
„Dažkārt viņi savu mājdzīvnieku mēdz uztvert kā cilvēku, viņā saskatot īpašības, kuras patiesībā mājdzīvniekā nemaz nav.

Šāds saimnieks ar savu mīluli var, piemēram, runāt kā ar cilvēku un mazāk kontaktēties ar cilvēkiem, vairāk laika pavadot ar savu mājdzīvnieku.
Kādēļ tā? Jo attiecībās ar dzīvniekiem ir daudz vairāk drošības! Cilvēki mūs var pievilt, pamest vai piekrāpt, bet dzīvnieks to nevar, jo ir atkarīgs no mums. Tieši tas arī bieži vien kļūst par iemeslu tam, kāpēc saimnieks savu mājdzīvnieku izlutina,” skaidro Jolanta Cihanoviča.

Lutinām tā, kā vēlētos, lai palutina mūs pašus?
Kā atklāj psihoterapeite, vēl viens iemesls tam, kādēļ cilvēkam ar savu mīluli veidojas ļoti cieša draudzība un kāpēc viņš to lutina, ir tas, ka patiesībā cilvēks vēlas, lai tieši tāpat kā viņš rūpējas par savu mīluli, kāds parūpētos par viņu!

„Ļoti bieži cilvēki savus mājdzīvniekus lutina tad, kad viņi neprot lutināt paši sevi! Tātad viņi dod citam (šajā gadījumā savam mīlulim) to, ko paši ļoti gribētu saņemt, un rūpējas tā, kā gribētu, lai kāds cits parūpētos par viņiem.

Patiesībā ļoti bieži pēc tā, ko mēs ļoti aktīvi dodam citiem, var redzēt, kas ir mūsu pašu vajadzības.

Šajā gadījumā cilvēkam ļoti būtiski ir iemācīties dot ne tikai dzīvniekam, bet arī pašam sev. Diemžēl lielākā problēma ir tā, ka cilvēki paši bieži nemaz neapzinās, ka vēlētos tikt vairāk lutināti un aprūpēti, un tieši tādēļ izlutina savus mājdzīvniekus,” atzīst Jolanta Cihanoviča.  

Dzīvnieks kā statusa lieta
„Vēl saimnieki savus mīluļus dažkārt mēdz pārlieku lutināt tad, ja attaisnojoties ar dzīvnieka labumu un izcilību, šādi apkārtējiem mēģina pierādīt, cik vērtīgi ir viņi paši, cik viņiem ir daudz naudas vai laba gaume!

Tas varētu liecināt par to, ka cilvēku nomoka nepilnvērtības sajūta vai sajūta, ka viņam nemitīgi citiem ir jāapliecinās un jāpierāda savs statuss.

Tāpat tas var liecināt arī par vēlmi būt daļai no kādas sabiedrības daļas, un dzīvnieka pārmērīga lutināšana ir iespēja, kā šo piederības izjūtu nodrošināt.  

Tomēr jāatceras, ka dažkārt mūsu pārliekā mīlestība pret savu mīluli, viņam nemaz nenāk par labu un pat kaitē!

Tādēļ būsim saprātīgi - mīlēsim un lutināsim savus mājdzīvniekus ar mēru,” aicina psihoterapeite.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko