Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Vanšu tilta vantīm ierīkos margas

Iedzīvotāju ērtībai Rīgas dome (RD) 1.aprīlī nolēmusi Vanšu tilta vantīm ierīkot margas. Lēmums pieņemts pēc tam, kad domē vairāki desmiti aktīvistu vērsušies ar iesniegumiem, kuros lūdz padarīt vieglāku un mazāk bīstamu ceļu pēc tilta balsta virsotnē esošā geokešinga slēpņa."Ņemot vērā, ka geokešinga jeb tā sauktās slēpņošanas popularitāte aktīvās atpūtas cienītāju vidū aizvien turpina augt, pieņēmām attiecīgo lēmumu, no kā iegūs gan slēpņošanas entuziasti, gan, nenoliedzami, pilsēta.

Pilsētvides pieejamība pēc iespējas plašākam iedzīvotāju lokam ir viena no mūsu prioritātēm," norāda domes pārstāvis Juris Viltvārdis, atklājot, ka pats brīvajā laikā nododas geokešinga aktivitātēm kopā ar ģimeni.Domē gan norāda – margas tiks ierīkotas tikai vanšu lēzenajā pusē, jo otrā tas būtu pārāk bīstami. "Dzeloņdrātis gan paliks – kaut kādam asumiņam jābūt. Geokešings nav bērnu spēle," bilst Viltvārdis.Par domes lēmumu priecīgi ir arī portāla Diena.lv pie tilta sastaptie jaunieši, kas, iespējams, pēdējo reizi izmanto iespēju iekarot tilta balsta virsotni bez palīglīdzekļiem."Kaut man patīk ekstrēmas izjūtas un jau četras reizes esmu uzkāpis bez jebkādiem palīglīdzekļiem, ir patīkami, ka dome rūpējas par iedzīvotāju drošību. Tagad varēšu kāpt kopā ar bērniem," norāda  Vilmārs, kurš šodien vantis iekarot ieradies kopā ar brāli Egonu."Godīgi? Geokešings mani neinteresē. Tiltā kāpju, lai pusceļā varētu sagaidīt ierodamies [VUGD] glābējus, kuri mani no vantīm noceļ. Viņi ir tik smukiņi!" vaļsirdīga ir Veronika.Plānots, ka jaunās margas uz vantīm tiks uzstādītas līdz jūnija sākumam. Kopējais projekta budžets tiek lēsts 20 tūkstošu eiro apmērā.

*Šī ir 1.aprīļa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Garie, īsie un citi

Bāra valoda arī mūsdienās joprojām galvenokārt ir angļu. Kokteiļu nosaukumi ne vienmēr tiek tulkoti, jo nosaukums pats par sevi jau ir informācija par dzēriena izcelsmi. Ja kokteilis radies Ame...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko