Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vara Vētras koncerti - Ozolniekos un Ventspilī

26. aprīlī Ozolnieku Tautas namā un 28. aprīlī Ventspils Kultūras centrā ar koncertprogrammu Viena mirkļa dēļ... uzstāsies aktieris, režisors, dziesmu autors Varis Vētra, prezentējot savu jauno dziesmu albumu. Koncerts notiks V.Vētras albuma _Viena mirkļa dēļ... _Latvijas tūres ietvaros.

Koncertā skanēs jaunā albuma skaņdarbi, kā arī Latvijas radio stacijās plaši izskanējušās un tautā iemīļotākās dziesmas no pirmā albuma Pārdodu vēju un zirgu vēl klātMāmiņai, Tu esi skaista visos niekos, sīkumos.

Albums Viena mirkļa dēļ… ir otrais Vara Vētras dziesmu apkopojums, kura mūziku un tekstus radījis pats V. Vētra. Katrai no dziesmām, kuras mākslinieks salīdzina ar dzīvām, emocionālām būtnēm, ir savs īpašais stāsts. „Dziesmas nāk visos apstākļos. Uz ielas, sabiedrībā, klusumā. Vārdi nāk tikai klusumā. Priecīgas nāk priecīgi, skumjās laužas ārā citādi. Man ir tāda sajūta, ka man to stāsta. Es izmantoju savu pieredzi, lai vārdus ievietotu situācijā, bet to, ka vārdi nav manis izgudroti, es apzinos,” dziesmu tapšanas procesu atklāj V.Vētra.

Dziesmu rakstīšanu mākslinieks uzsāka 2003. gadā, kad ierosmi šim darbam guva piedaloties mūzikas un mākslas festivāla BILDES radošajā nometnē. Pirmais dziesmu albums Pārdodu vēju un zirgu vēl klāt tika izdots 2010.gadā.

Leģendārās latviešu rokgrupas Jumprava līderis Aigars Grāvers uzskata, ka, lai pilnvērtīgi izbaudītu V.Vētras mūziku, to nepieciešams dzirdēt klātienē. Viņaprāt, dziesminieka personības pozitīvā savdabība apbur: „Tas, kā viņš dzied, skatās, runā savus dzejoļus – tas uzrunā un liek justies labi. Jūtu, ka no viņa nāk patiesa radošā enerģija, kas iedvesmo un spēcina arī klausītājus.” Vienlaikus A. Grāvers uzsver, ka V. Vētra dzied par savas dzīves pieredzi, kas mūzikai piešķir īpašu vērtību. „Ja šo mūziku vajadzētu klasificēt kā žanru, tā nosaukums būtu – „Varis Vētra”. Viņš ir nedalāms no savas mūzikas un mūzika – no viņa personības!”

Savukārt albuma dizaina mākslinieks Guntars Ošenieks V. Vētru raksturo kā dvēselisku cilvēku, un tas atspoguļojas arī viņa mūzikā: „Jaunais albums ir garīgi skaists un dziļš muzikāls darbs, kur ļoti liela uzmanība pievērsta izsmalcinātām audiālām niansēm.”

Albuma Viena mirkļa dēļ… ierakstā piedalījies arī ģitārists Aivars Hermanis, džeza mūziķis multiinstrumentālis Raimonds Macats, sitaminstrumentālists Vilnis Krieviņš un basists Andris Grunte.

Mūziķa koncerti izskanēs arī: Jēkabpils Tautas namā – 8.maijā, Gulbenes kultūras centrā - 16. maijā, Rojas kultūras centrā - 17. maijā, kā arī Rīgā 18. un 21.maijā Rīgas Kongresu namā, Jaunajā zālē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko