Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VIDEO: Saeimas ļaudis Čakstes dzimto māju apkārtnes sakopšanas talkā

Saeimas deputāti un darbinieki trešdien tradicionāli piedalījās parlamenta pavasara talkā Dāvana Latvijai un, godinot Satversmes sapulces prezidenta un pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes piemiņu, sakopa viņa dzimtas māju Auči apkārtni, informē Saeimas Preses dienests.

Šāgada talkā piedalījās gan Saeimas deputāti, gan darbinieki, gan arī 4.Jauniešu Saeimas deputāti. Kopīgi tika sakopts bijušā prezidenta dzimtas māju pagalms, parks un tuvējā apkārtne, kā arī Čakstes un viņa tēva stādītais augļu dārzs un liepu aleju.

Pavasara talka ir ikgadēja Saeimas tradīcija, kas ir simboliska dāvana Latvijai, atzīmējot mūsu valsts neatkarības atjaunošanas gadadienu. Šo tradīciju iedibināja bijušais Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis. Pēc viņa iniciatīvas 2007. un 2008.gada pavasarī Saeimas deputāti un darbinieki atjaunoja rudens vētrās izpostīto Jūrmalas kāpu aizsargjoslu. 2009.gada talkā ar ātri augošām apsēm tika apstādīti vairāk nekā divi hektāri zemes, bet gadu vēlāk netālu no Engures tika iestādīts jauns priežu mežs. Savukārt aizpērn un pērn Saeimas deputāti un darbinieki sakopa Jāņa Čakstes dzimtas māju apkārtni.

Saeimas Preses dienests piedāvā nelielu video par to, kā veicās talciniekiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko