Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Vissmaržīgākās ir mūsu Latvijas mežu egles

Populāra kļuvusi iedzīvotāju izvēle Ziemassvētkos rotāt eglīti podiņā, jo pavasarī podos audzētas egles veiksmīgi varot izstādīt dārzā, saka veikalu tīkla K-Rauta dārzkopības konsultante Vēsma Dzintare.

Daudziem, kas tā jau rīkojušies, noteikti ir pozitīva pieredze, tomēr stādaudzētavas Zaķi īpašnieces Lindas Ratkevičas pieredze liecina, ka lielākā daļa podiņos pirkto un svētkos istabā rotāto eglīšu, pavasarī pārstādītas dārzā, tomēr neizdzīvo.

Par cirstu eglīti Vēsma Dzintare saka – vissmaržīgākās ir mūsu Latvijas mežu egles. Linda Ratkeviča atgādina, ka ilgāk savu zaļumu saglabā sudrabegle vai baltegle, kuru gan nedrīkst cirst mežā, bet var nopirkt speciālās tirdzniecības vietās vai audzētavās.

Jautāta, vai eglītes «ilgdzīvošanu» ietekmē tas, vai tā cirsta jaunā vai vecā mēnesī, Linda atzīst, ka tam neesot nozīmes. Eglīte mājās ilgāk būšot zaļa, ja būs cirsta tieši pirms pašiem svētkiem. «Kociņam nepatīk strauja temperatūras maiņa, cirsta lielā salā un ienesta siltā istabā, tā ilgi nezaļos. Taču tādā ziemā kā šī – siltā un mitrā – eglīte, ienesta mājās un vēl ielikta ūdenī, pat varētu sākt zaļot, un skujas, iespējams, nenobirs ilgāku laiku,» piebilst stādaudzētavas saimniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 16.05.2024.

Kad pavārei piesolīja roku un sirdi, viņai galvā uzreiz ienāca pāris recepšu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko