Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Zinātnieki: Ja gribat pārdot preci, novietojiet to lapas labajā pusē

Zinātnieki atklājuši interesantu faktu - izvēloties vienu no divām iespējām, cilvēki priekšroku dos tai lietai, kas būs novietota dominējošās rokas pusē. Proti, eksperimenti pierādījuši, ka labroči uz lietām, kas izvietotas lappuses labajā pusē, raugās daudz pozitīvāk. Savukārt kreiļi par pozitīvām uzskata lietas, kas publicētas lappuses kreisajā pusē. 

Kad aptaujātajiem lika izvēlēties, kurus no lapā publicētajiem diviem produktiem viņi iegādātos, kurus no diviem kandidātiem nolīgtu darbā, kuri no diviem citplanētiešiem, viņuprāt, izskatās visuzticamākie, labroči parasti izvēlējās to produktu, cilvēku vai radījumu, ko redzēja lapas labajā pusē. Savukārt kreiļi tieši otrādāk – tos, kas bija kreisajā pusē. 

Turklāt labroči, kuri uz brīdi nevarēja rīkoties ar labo roku, jo tā bija traumēta, sāka domāt kā kreiļi, priekšroku dodot lietām, kas bija novietotas lapas kreisajā pusē. Kā apgalvo pētnieki, iemesls šādai rīcībai ir fakts, ka mēs daudz ērtāk jūtamies, lietojot dominējošo roku, tāpēc arī izvēlamies lietas, kas ir izvietotas parocīgāk un ērtāk.

Kā liecina statistika, 90% iedzīvotāju ir labroči. Tāpēc, ja vēlaties, lai kāds par jums nobalso vai gribat pārdot noteiktus produktus, izvietojiet tos labajā datora ekrāna pusē, apgalvo galvenais pētījuma autors Ņujorkas Sociālās izpētes skolas pārstāvis Daniels Kasasanto.  

Zinātnieku veiktā izpēte baltās uz uzskatu, ka cilvēka komunikāciju ietekmē ne tikai prāts, bet arī fiziskais ķermenis, ziņo žurnāls Psychological Science

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko