Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Zviedrijā uztraucas par ārvalstu mednieku pieplūdumu

Latvijā daudzi mednieku kolektīvi vēlas piesaistīt ārvalstu medniekus, lai iegūtu papildus līdzekļus savas medību saimniecības uzturēšanai, bet Zviedrijā mednieki ir norūpējušies par to, ka ārvalstnieki nekontrolēti šauj pārāk daudz, radot pārāk lielu medību slodzi vietējām putnu populācijām.

Zviedrijā 25.augustā sākās dažādu vistveidīgo putnu medības, kuras piesaista daudz ārvalstu mednieku. Taču Zviedrijas Mednieku asociācija vēlas, lai parlaments pārskatītu esošos noteikumus, padarot tos draudzīgākus vietējiem Zviedrijas medniekiem.

Kopš 2007.gada ārvalstu medniekiem Zviedrijā ir tādas pašas iespējas medīt mazos medījamos dzīvniekus kalnos, kā vietējiem. Tas izraisījis nekontrolējamu ārvalstnieku pieplūdumu, radot pārāk lielu medību slodzi medījamo putnu populācijām. Bez tam, ārzemniekiem trūkst zināšanu un izpratnes par vietējiem apstākļiem.

Tādēļ Zviedrijas mednieku pārstāvniecība piedāvā iespēju ārvalstniekiem medīt valstī, bet tikai un vienīgi medību pavadoņa vai vietējā mednieka uzraudzībā. Līdzīgs modelis jau pastāv citās Ziemeļvalstīs, kā arī dažās Eiropas Savienības valstīs.  
Tiek ziņots, ka šogad Zviedrijas kalnos putnu ir daudz. Vistveidīgo putnu medības piesaista daudz ārvalstnieku, tā radot lielu konkurenci.

Pamatojoties uz 2007. un 2008.gada datiem, vidēji Zviedrijas mednieks iegūst 1,3 medījumu dienā, Ziemeļvalstu mednieks (galvenokārt norvēģi) – 2,1 putnu dienā, bet eiropieši (galvenokārt itāļi) vidēji nomedī 3,9 putnus dienā. Tas visticamāk tādēļ, ka eiropieši ir gatavi maksāt vairāk, lai nokļūtu labās medību vietās. Zviedri pret medībām izturas mierīgāk, viņi nesteidzas un nemēģina nošaut pēc iespējas vairāk.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu trestera reģioni

Gandrīz visos Vācijas vīnkopības apgabalos vīnkopji destilē arī savu vīnogu spiedpaliekas, ja vien viņiem ir oficiāla atļauja to darīt.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko