Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Atcelts nedēļas nogalē plānotais festivāls Riga Craft Beer Weekend

Atcelts nedēļas nogalē plānotais amatalus festivāls Riga Craft Beer Weekend, informēja pasākuma rīkotāju pārstāvji. Festivāls atcelts, ņemot vērā, ka vairākas alus darītavas tehnisku iemeslu dēļ nevarēs Latvijā ievest savu alu. Sarežģījumi ar alus ievešanu Latvijā un tā piedāvāšanu degustācijām amatalus festivālā radušies alus darītavām no valstīm ārpus Eiropas Savienības (ES).

"Esošais normatīvais regulējums strikti nosaka kārtību, kādā valstī drīkst ievest akcīzes preces. Ir jābūt akcizētās preces nosūtītājam, juridiskai personai, kas nodrošina tās atmuitošanu, uzglabāšanu, realizāciju un garantē akcīzes nodokļa nomaksu. Vest alu tiešā ceļā no darītavas uz festivāla norises vietu nedrīkst," skaidroja festivāla organizators un biedrības Alus brālība vadītājs Andrejs Šikors.

Viņš piebilda, ka pērn, kad Riga Craft Beer Weekend notika pirmo reizi, visu formalitāšu kārtošanu uzņēmās Alus brālība, juridiski kļūstot par festivālā piedāvātā alus īpašnieku, kas nodrošināja arī visu nodokļu nomaksu. Taču šogad festivāla formāts mainīts, tostarp tā dalībniekiem pašiem bija jāgādā par visu prasību un juridisko formalitāšu organizēšanu atbilstoši regulējumam alus pieejamības nodrošināšanai.

Pēc Šikora minētā, juridisko formalitāšu kārtošanā sekmējās darītavām, kas uz Rīgu brauca no ES valstīm, savukārt dalībniekiem no valstīm ārpus ES, piemēram, Krievijas situācija neritēja tik viegli.

"Pēdējo pāris nedēļu laikā saņēmām ziņas no vairākām alus darītavām, kurām formalitāšu izpilde izrādījās pārāk sarežģīta un darītavas savu dalību festivālā atsauca. Šajās dienās savu līdzdalību festivālā identisku apstākļu dēļ atsauca vēl divas darītavas. Rezultātā kopējais dalībnieku skaits no sākotnēji plānotajām 30 darītavām strauji saruka un šīs nedēļas sākumā jau nesasniedza pat divus desmitus," teica Šikors.

Viņš akcentēja, ka amatalus festivāls bija raisījis augstu interesi, kas ļāva prognozēt arī labu festivāla apmeklētību. Taču esošajos apstākļos, kad piedāvājums vairs ne tuvu nesasniedza vēlamo, pareizāks un atbildīgāks lēmums bija festivālu atcelt.

Tāpat Šikors uzsvēra, ka ar ikvienu, kurš paguvis iegādāties biļetes uz festivālu, elektroniski sazināsies biļešu tirdzniecības platformas www.bezrindas.lv pārstāvji un izskaidros kārtību, kādā tiek atmaksāta par biļetēm samaksātā nauda.

Vienlaikus Šikors uzsvēra, ka amatalus festivāls nepazudīs pavisam. "Amatalus nozare strauji attīstās, tā iemanto arī jaunu auditoriju. (..) Šā gada neveiksmi uztversim kā vērtīgu mācību, lai turpmākie amatalus festivāli patiesi izdotos interesanti, garšīgi, vērtīgi un daudzveidīgi," viņš pauda.

Riga Craft Beer Weekend bija plānots 22. un 23.februārī Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā, Uzvaras bulvārī 5, pulcējot apmēram 30 amata alus darītavas no dažādām valstīm, tostarp Polijas, Krievijas, Igaunijas, Apvienotās Karalistes un Latvijas. Bija plānots, ka ikviena alus darītava festivālā piedāvās pa trim līdz četrām to ieskatā veiksmīgākajām alus garšām.

 

Top komentāri

spriidiic
s
Izklausās , ka pasākums sākotnēji bija paredzēts krievijas ražojumu popularizēšanai . Kad šamie nespēj nokārtot formalitātes , vairs nevajag pasākumu .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko