Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Šovakar uzzināsim atlikušos četrus Supernova 2019 konkursa finālistus

Sestdienas vakarā LTV1 tiešraidē plkst.21:25 norisināsies LTV autoru un izpildītāju konkursa Supernova 2019 otrais pusfināls. Tajā tiks noskaidroti atlikušie četri dalībnieki, kuri kopā ar pirmā pusfināla uzvarētājiem 16. februārī Supernova 2019 lielajā finālā sacentīsies par iespēju pārstāvēt Latviju 64. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursā Telavivā, Izraēlā.

Par tiesībām nokļūt Eirovīzijā šo sestdien cīnīsies Adriana Miglāne, Markus Riva, apvienība Dziļi Violets feat. Kozmens, grupas Laika Upe un Double Faced Eels, solo māklinieces Kristiāna Bumbiere un Kristīne Pastare (Peress), kā arī duets Carousel. Supernova 2019 finālā 16. februārī piedalīsies četri labākie, kuri par tādiem tiks atzīti žūrijas un skatītāju balsojuma kopvērtējumā. Finālam jau kvalificējusies grupa Laime Pilnīga, kā arī dziedātāji Samanta Tīna, Edgars Kreilis un Aivo Oskis.

Pirms katra Supernova 2019 pusfināla dalībnieku izredzes iekļūt finālā Latvijas Radio 5 – Pieci.lv rīta šova Pieci Rīti ēterā vērtē DJ Toms Grēviņš un Eirovīzijas entuziasts Edgars Bāliņš. Viņi pareizi prognozēja, ka pirmajā pusfinālā iekļūs Edgars Kreilis, Samanta Tīna un Laime Pilnīga, bet kļūdījās, iekļūšanu finālā paredzot Aleksam Silveram – ceturtais finālists tomēr izrādījās Aivo Oskis. Runājot par otrā pusfināla dalībnieku izredzēm, Grēviņš un Bāliņš paredz, ka finālā iekļūs Markus Riva, duets Carousel, kā arī grupas Dziļi Violets feat. Kozmens un Double Faced Eels. To, cik precīza bijusi šī prognoze, redzēsim jau sestdienas vakarā.

Supernova uzvarētājs uz Eirovīzijas skatuves kāps 16. maijā

Jau ziņots, ka par iekļūšanu starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā Latvijas pārstāvim būs jācīnās otrajā pusfinālā 16. maijā kopā ar tādām valstīm kā Šveice, Zviedrija, Īrija, Austrija, Moldova, Rumānija, Dānija, Armēnija, Albānija, Azerbaidžāna, Maķedonija, Norvēģija, Krievija, Nīderlande, Horvātija, Lietuva un Malta. Saskaņā ar Eirovīzijas noteikumiem, par Latvijas dziesmu balsot varēs visas valstis, kuras arī piedalās otrajā pusfinālā, kā arī Vācija, Itālija un Apvienotā Karaliste, kas finālam automātiski kvalificējušās no tā saucamā “lielā piecinieka”. Kopumā šī gada konkursā piedalīsies 42 valstis.

Top komentāri

ee
e
Tas ir kaut kāds nosacījums, ka nepieciešams ''sāds švaks balagāns, lai izvēlētos vienu stulbu priekšnesumu un tērētu naudu tā aizsūtīšanai uz vienu tizlu kopkoncertu?
Neasaprotu
N
kāpēc latviešu samaksātie nodokļi tiek notrallināti gejrovīzijas slimo noviržu balagānā?
Krējums Saldais
K
Vēlis zināt, cik daudz naudiņas atņemts Latvijas pensionāriem, bērniem un slimniekiem, lai piedalītos apšaubāmas kvalitātes pasākumā, kurš ir pretrunā ar Valsts politikas pamatnostādnēm.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko