Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

HTC Sensation apskats

Kaut salīdzinoši neliels, bet 148 gramus smagais, HTC Sensation ir interesants tālrunis. Turot rokā var izjust tā svaru, taču korpusa izmērs liekas mazāks nekā citiem tālruņiem. Svaram, iespējams, pie vainas ir akumulatora izmērs, jo HTC Sensation ir aprīkots ar divkodolu procesoru un jauda prasa enerģiju, turklāt akumulatora tests mani patīkami pārsteidza, bet par to vēlāk. Sensation lieliski iekļaujas delnā, turot ar vienu roku. Savukārt, ja turu divās, tad tā vien rādās, ka viedtālrunim lielāks izmērs ir uzskatāms par plusu, jo Sensation tā vien lūko izmukt.

Triju dažādu materiālu kopums korpusa aizmugurē taustei ir interesants un atsvaidzinošs. Modernais sadalījums un izliekumi starp materiāliem rada unikālu izjūtu rokā un dizainu, kas nepiemīt citiem tālruņiem.

Skaists un iespēju pilns, Sensation tomēr man nes vienu vilšanos. Balss saziņa mani neapmierina. Es jau iepriekš esmu ievērojis, ka atsevišķi viedtālruņi, kas lieliski tiek galā ar dažādām spēlēm un video atskaņošanu ar iebūvētiem skaļruņiem, slikti tiek galā ar pašu ierastāko – sarunu. Visi iestrādātie balss automātiskās trokšņu slāpēšanas algoritmi dramatiski pasliktina tava sarunu biedra sapratni par to, ko tu vēlies sarunā pateikt. Iespējams, mums ir trāpījies tāds modelis, taču šis HTC Sensation nav izņēmums – kārtējo reizi zvanot draugiem, es saņemu rājienu, ka mani slikti dzird. Citu reizi, protams, var iztikt ar austiņām, bet šoreiz testa modelim austiņas komplektācijā nav.

Testējot audio, izmantoju baltās Apple austiņas, kā arī ārējo audio sistēmu. Audio atskaņošanas aplikācija ir vizuāli bagāta, parocīga un intuitīvi saprotama. Papildus standarta pieejamajiem skaņas efektiem un frekvenču regulēšanas uzstādījumiem, iekļauj arī īpašu skaņas uzlabošanas funkciju. Ieslēdzot to, audio un video skaņa gan austiņās, gan ārējās skandās, gan arī paša tālruņa skaļrunī mainās. Efekts ir satriecošs. Šī funkcija sevi lieliski attaisno un kļūst par vienu no šī tālruņa trumpjiem, jo vienlaikus nepārspīlējot, lieliski bagātina jebkuru mūzikas žanru. Skan lieliski.

HTC Sensation tālrunī ir iekļauta arī jaunākā "HTC Sense" saskarne. Aizraujoši un stilīgi, tālruņa pamatizvēlnes ekrāns ir dzīvs un interaktīvs. Vienīgi nav saprotams, kādēļ Sensation, neskatoties uz divu kodolu procesoru, nedaudz piebremzē. Aizdomas krīt uz atmiņu, jo 768 MB operatīvās atmiņas šim tālrunim varētu būt par maz, ņemot vērā to, ka tālruņa paša funkciju nodrošināšanai vien ir nepieciešams ap 400 megabaitiem. Piemēram, nepieciešams uzņemt, apstrādāt un ierakstīt 1080p Full HD video. Neraugoties uz visu "HTC Sense" vizuālo iespēju bagātību, aplikāciju saraksta logi joprojām man liekas atpalikuši un atkārtoti ienākot, ir sarežģīti atrast nepieciešamo aplikāciju. Iespējams, tālrunis maina to secību, jo aplikācijas mainās vietām. Arī šodien teju standarts – vizuāls fons, kas pārvietojas vai nemainās visu ekrānu logiem, šajā tālrunī nesakrīt ar aplikāciju fonu. Vai tas būtu atmiņas ekonomijai? Jāuzteic ir aplikāciju startēšanas ātrums. Vēlos tagad un uzreiz. Sensation man to paveic.

Neierasti ir izveidots ātrās piekļūšanas logs, kuru var nolaist uz leju, novelkot ar pirkstu no augšas. Pirmajā izvēlnē ir visi sistēmas paziņojumi un pēdējās piecas izmantotās aplikācijas. Pārslēdzoties uz otro izvēlni, mēs nonākam viedtālruņa funkciju uzstādījumos, kur varam ieslēgt, piemēram, WiFi un citas iespējas. Iespējams, loģiski, taču neierasti.

Sērfošana internetā ar Sensation neatšķiras no citiem tālruņiem, taču sevi manīt liek 960x540 pikseļu ekrāns. Saskarnē man prasās lielāka izmēra lietas. Pirksti aizsedz funkcijas, ekrāns uz malām izskatās nedaudz blāvāks. Krietni pielabota ir "tabs" funkcionalitāte, toties tuvināšanas, jeb "zoom" funkcija ir kļuvusi sarežģītāka, jo "tab" ir visai jūtīgs un noreaģē pat uz parasto pirkstu "savilkšanas" žestu, kad vēlamies attālināt skatu. Jāpierod.

Kamera un procesors nodrošina filmēšanu Full HD kvalitātē, kas jaunāko viedtālruņu klasē ir visai nozīmīgi. Sensation ir arī tālruņa priekšā izvietota kamera video sarunām. Jāuzliela ir ātrums, ar kādu Sensation fokusējas un veic uzņēmumus, pat apmierinošas gaismas apstākļos. 8 megapikseļu attēli pat palielinot līdz 100% ekrānā ir gana asi un nav izplūduši. Vai tā ir laba lēca vai labi asuma algoritmi, rezultāts ir lielisks. Video ieraksta stereo skaņu, tomēr mikrofons ir visai jūtīgs un vējš būs traucēklis.

Laba izrādās akumulatora dzīvotspēja. Citiem tālruņiem šī ir šaurā vieta, bet Sensation atšķirībā no citiem nesen testētiem tālruņiem mums sniedza papildus stundu. Ņemot vērā moderno tālruņu enerģijas apetīti, mums darbojoties, šis ir lielisks rezultāts. Lielākais akumulatora patērētājs izrādījās tieši 1080p video uzņemšana.

Lai cik labi sevi parādītu telpās jaunais daļēji atspīdumu neveidojošais ekrāns, izejot saulē secinu, ka šīm tehnoloģijām vēl ar vien ir kur sevi uzlabot. Ekrāns pats par sevi ir košs un lielisks, ar neierastu, nedaudz noapaļotu malu. Iespējams, nākotnē būs radīts tālrunis, kuru varēs lietot spožā saulē pilnīgi netraucēti, taču šis, kaut uzslavējams, bet ir mēģinājums. Jāsaka arī ka dažas aplikācijas nespēj aprēķināt ekrāna izmēru un izmantot pilnu ekrānu.

Sensation ir stilīgs tālrunis. Glīts un iespējām bagāts. HTC faniem visticamāk vairāk nekā ieteicams. Tomēr, neskatoties uz to, ka ir aprīkots ar divu kodolu procesoru, tas varēja būt atsaucīgāks, ar dzidrāku skaņu sarunām, ar AMOLED ekrānu. Šajā viedtālruņu ražotāju cīņā temps jaunu modeļu izveidē pārspēj spēju iestrādāt visas vēlmes. Varbūt labāk retāk, bet labāk?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko