Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Baleta zvaigžņu laiks Dzintaru koncertzālē

Festivālā uzstāsies baleta izcilības arī no Ženēvas Lielā teātra

19. Starptautiskajā baleta festivālā Baleta zvaigznes Jūrmalā, kas 4. augustā plkst. 20 norisināsies Dzintaru koncertzālē, viesosies baleta izcilības no Vācijas, Šveices, Horvātijas un Latvijas baleta trupām, pārstāvot Koreju, Meksiku, Itāliju, Ukrainu, Spāniju, Baltkrieviju, Austrāliju un Latviju. Īpaši viesi būs spilgtais stiprā dzimuma mākslinieku duets no Ženēvas Lielā teātra baleta Simone Repele un Saša Riva, kuri nesen ar lieliem panākumiem viesojās slavenajā Džoisa teātrī Ņujorkā.

"Pasaules līmeņa vārdi, aktuāla mūsdienu horeogrāfija, kas nav redzēta Latvijā, un virtuozi izpildīti klasisko baletu Pas de Deux," galā koncerta vērtības raksturo festivāla mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, kurš pats kā arvien būs arī koncerta vadītājs. "Abi jaunie itāliešu izcelsmes dejotāji un horeogrāfi, kuri pārstāvēs Šveices nelielo, bet ļoti spožo un daudzpusīgo baleta trupu, savu profesionālo izcilību veidojuši pasaulslavenā Džona Noimaijera vadītajā Hamburgas Baleta akadēmijā un pēc tam, dejojot Hamburgas baletā, kur uzsāka arī horeogrāfu karjeru. Vēlāk abi strādājuši neparastajā Nīderlandes trupā Introdans, bet tagad – Šveicē un ir zināmi kā spīdoši izpildītāji stilā, kurā ir gan neoklasiskā, gan laikmetīgā baleta iezīmes," Aivars Leimanis iepazīstina ar atraktīvo vīriešu duetu.

Saša Riva dzimis 1991. gadā ASV, bet uzaudzis Milānā. S. Rivas karjera ir ļoti dinamiska. Hamburgas baletā viņš dejoja no 2011. līdz 2016. gadam, un tur Džons Noimaijers īpaši viņam veidojis vairākus solonumurus. Izglītību S. Riva papildinājis arī Nīderlandes Dejas teātra intensīvajos vasaras kursos. Jaunais mākslinieks aktīvi veido arī savas horeogrāfijas un ir saņēmis vairākas nozīmīgas balvas. S. Rivas horeogrāfiju festivālā Jūrmalā redzēsim duetā Tabula Rasa. Mākslinieki izpildīs arī starptautiski populārās slovāku horeogrāfes Natalijas Horečnas divdeju For Terry. Kādreizējā Hamburgas baleta un Nīderlandes dejas teātra soliste kopš 2012. gada ir pieprasīta un jau ar vairākām balvām cildināta horeogrāfe, kuras darbi izceļas ar emocionālu un globālu vēstījumu. Viņas fotogrāfija 2014. gadā rotāja žurnāla Tanz Magazine vāku.

Savukārt Štutgartes Baleta teātra vadošā soliste Hjodžuna Kana (Koreja), kura apguvusi baletu Seulā un Kirova Baleta akadēmijā Vašingtonā, kopā ar brazīlieti Marti Fernandesu uz Dzintaru koncertzāles skatuves izdejos Štutgartes baletā rezidējošā horeogrāfa Marko Gekes un Duglasa Lī darbus. Horvātijas Nacionālā teātra baleta Splitā soliste ukrainiete Eva Karpilovska, kura slavena kā viegla, ātra un ļoti tehniska balerīna, uzstāsies kopā ar malaiziešu izcelsmes baletmākslinieku Āronu Koku, kurš dzimis Austrālijā un skolojies Amsterdamā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja