Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Baltijas deja pirmoreiz pārstāvēta nozīmīgākajā dejas biennālē Internationale Tanzmesse NRW

No 31. augusta līdz 3. septembrim Diseldorfā, Vācijā, notiek viens no pasaules nozīmīgākajiem profesionālās dejas pasākumiem – 14. starptautiskā dejas biennāle Internationale Tanzmesse NRW.

Starp 45 valstu pārstāvjiem biennālē Internationale Tanzmesse NRW pirmo reizi būs Baltijas dejas zona, kurā tiks prezentēti Latvijas, Lietuvas un Igaunijas dejas mākslinieki un organizācijas.

Starptautiskā dejas izstāde Internationale Tanzmesse NRW kopš 1994. gada reizi divos gados notiek Ziemeļreinas-Vestfālenes reģiona galvaspilsētā, uz vairākām dienām Diseldorfu pārvēršot par pasaules dejas galvaspilsētu. Izstāde kļuvusi par galveno vietu, kur tiekas un ar radošajām idejām apmainās horeogrāfi, izpildītāji, menedžeri, producenti, festivālu organizatori un citi dejas nozares profesionāļi no visas pasaules.

Latviju biennālē pārstāvēs Latvijas Dejas informācijas centra valdes priekšsēdētāja Inta Balode, Latvijas Horeogrāfu asociācijas valdes priekšsēdētāja Ina Ločmele, horeogrāfes Olga Žitluhina un Agate Bankava un mākslinieku apvienības IevaKrish pārstāve Ieva Gaurilčikaite-Sants. Latvijas pārstāvji prezentēs kopumā 24 Latvijas dejas organizācijas, izglītības iestādes, rezidences un dejas izrādīšanas vietas.

1. septembrī starptautiskajā dejas gadatirgū notiks īpaša Baltijas valstu pieņemšana, kurā piedalīsies vairāk nekā 100 horeogrāfu, izpildītāju, producentu, festivālu organizatoru un citu organizāciju pārstāvju. Pieņemšana ir daļa no oficiālās biennāles programmas, un tā ir iespēja izcelt pirmo Baltijas reģiona kopīgo prezentāciju. Tajā pašā dienā notiks arī Vācijā dzīvojošās lietuviešu dejotājas un horeogrāfes Raimondas Gudavičūtes izrāde M(other). Darbu, kas pārstāvēs Baltijas deju, žūrija izvēlējās no vairāk nekā 800 pieteikumiem. Kopumā uz starptautiskās dejas meses skatuvēm būs skatāmas 83 dejas izrādes, skices un instalācijas.

Ideja apvienot spēkus un prezentēt Lietuvas, Latvijas un Igaunijas dejas organizācijas kā vienu reģionu radās pēc veiksmīgas sadarbības, gatavojot Baltijas Dejas platformu. Meklējot lielāku Baltijas dejas un radošo mākslinieku atpazīstamību, 2018. gadā apvienojās trīs organizācijas: Lietuvas Dejas informācijas centrs, Latvijas Dejas informācijas centrs un Igaunijas neatkarīgā dejas platforma Sõltumatu tantsu lava.

Gadu vēlāk Viļņā notika pirmā Baltijas Dejas platforma, otrā notika šogad Tallinā, trešā plānota 2024. gada februārī Rīgā. Baltijas dejas kopstendā viesi tiks aicināti apmeklēt Baltijas Dejas platformu, iepazīt un klātienē redzēt mūsu reģiona dejas māksliniekus, labākos iestudējumus un citus projektus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja