Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Dejas balvas pasniegšanas ceremonija būs skatāma interneta tiešraidē

Starptautiskajā Dejas dienā, 29. aprīlī, plkst. 19 Dailes teātrī ar tiešraidi Latvijas sabiedrisko mediju platformā lsm.lv norisināsies Dejas balvas 2019–2020 pasniegšanas ceremonija, informēja balvas organizatori.

Ceremoniju, īpaši domājot par tiešsaistes formātu, veido Latvijā atzītu profesionāļu komanda ar režisora Valtera Sīļa vadībā. Režisors atzīst: "Centrālais mērķis šajā ceremonijā ir iedot skatītājam katra nominētā darba garšu. Uzmanības centrā ir visi mākslinieki, kurus žūrija izraudzījusies. Tā būs kā satikšanās, kuras laikā varēs iepazīt arī tās dejas nozares, kuras ikdienā varbūt vēl nav bijušas pazīstamas." Lai skatītājiem būtu iespēja iepazīt katru nominantu, ceremonijas gatavošanas laikā, ievērojot visus epidemioloģiskās drošības pasākumus, tika filmētas nominētās personības un īpašas darbu fragmentu skices. Līdz ar to ceremonija vienlaikus būs kā divu aizvadīto gadu Latvijas dejas nozares spilgtāko sasniegumu retrospekcija.

Dejas balvas ceremonijā apbalvojumi par izcilāko sniegumu tiks pasniegti 12 kategorijās, ietverot tādas individuālās kategorijas kā Baletdejotājs un Baletdejotāja, Baleta horeogrāfe/-s, Laikmetīgās dejas dejotāja/-s, Laikmetīgās dejas horeogrāfe/-s, dažādu žanru iestudējumus – Baleta iestudējums vai notikums, Laikmetīgās dejas iestudējums, Laikmetīgās dejas notikums, Skatuviskās tautas dejas iestudējums vai notikums, kā arī Iestudējums bērniem un jauniešiem ­–,  tāpat tiks izcelts Ieguldījums dejas mākslā un Pārsteigums dejas mākslā. Ar visiem Dejas balvas nominantiem iespējams iepazīties šeit.

Kā jau ziņots, Mūža balvas šogad saņems dejas pedagoģe, horeogrāfe un Deju svētku virsvadītāja Ingrīda Edīte Saulīte un baleta premjers, kino aktieris, pedagogs, ilggadējs Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas direktors Haralds Ritenbergs.

Ceremonijas ietvaros tiks pasniegtas LSM.lv balsojumā noskaidrotās skatītāju balvas kategorijās Dejas iestudējums un Dejas notikums, kā arī žurnāla  Dance.lv  specbalvas Dancepunkc – ar šo balvu reizi piecos gados tiek izceltas personības, kas šajā laikā radoši ietekmējušas žurnāla darbību un dejas nozari kopumā.

Dejas balvas pasniegšanas ceremonijas veidotāju komandā bez režisora Valtera Sīļa darbojas režisora asistente Agate Bankava, dramaturģe Linda Rudene, horeogrāfes Agate Bankava (laikmetīgā deja), Anastasija Jasvina (hiphopa deja), Dagmāra Bārbale (skatuviskā tautas deja), Jūlija Brauere (klasiskā deja), scenogrāfe Ieva Kauliņa, videoprojekciju mākslinieks un vīdžejs Toms Zeļģis, nomināciju video režisore un montāžas režisore Rūta Ronja Pakalne, muzikālā noformējuma mākslinieks un oriģinālmūzikas autors Arvīds Saulītis, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Dejas balvas 2019–2020 pasniegšanas ceremonija tiks īstenota, ievērojot epidemioloģiskos drošības noteikumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Dejas balva ir augstākais apbalvojums profesionālajā dejas mākslā. Reizi divos gados to piešķir baletā, laikmetīgajā dejā, skatuviskajā tautas dejā un mūsdienu dejās par sasniegumiem jauniestudējumu, uzvedumu un dejas notikumu radīšanā, kā arī pedagoģiskajā un pētnieciskajā darbā. Šogad Dejas balvas tiks pasniegtas otro reizi.

Dejas balvu rīko Latvijas Dejas informācijas centrs sadarbībā ar Kultūras ministriju.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja