Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Horeogrāfe Lizbeta Gruveza Liepājā izdejos Bobu Dilanu

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 29. septembrī plkst. 22.30 mūsdienu mākslas festivāls Liepājas Mākslas forums aicina uz dejas izrādi Lizbeta Gruveza izdejo Bobu Dilanu, kur intīmā vakara gaisotnē pasaulslavenā beļģu horeogrāfe un dejotāja Lizbeta Gruveza (Lisbeth Gruwez) dejā saplūdīs ar popmūzikas poēta Boba Dilana (Bob Dylan) aizkustinošajām dziesmām, informēja pasākuma pārstāve Santa Margeviča.

Gruvezai dejojot, Boba Dilana 60. un 70. gadu dziesmas uz vinila platēm atskaņos komponists Mārtens van Kauvenbergs (Maarten Van Cauwenberghe). Izrāde notiks .

“Lizbetas Gruvezas deja ir vesela pasaule! Viņas meistarība un pārcilvēciskā jauda neslēpjas tikai tehniski apbrīnojamā izpildījumā, tā vietā viss dejotājas ķermenis kalpo kā neticami virtuozs instruments, kurš atspoguļo ideju par pasauli – emocijas, filozofiskas pārdomas, visu dzīvi. Gruveza ir savas mākslas gigants – viņai tikai atliek parādīties uz skatuves, kad skatītājs jau ir pilnīgā viņas varā!” uz dejas izrādi aicina koncertzāles Lielais dzintars un Liepājas Mākslas foruma mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča.

Lizbeta Gruveza sāka dejot klasisko baletu, kad viņai bija 6 gadi un profesionālas dejotājas izglītību turpināja, studējot Stedelijk Instituut voor Ballet un P.A.R.T.S. Beļģijā. 1999. gadā dejotāja sāka strādāt slavenā, provokatīvā beļģu multimākslinieka Jana Fabra (Jan Fabre) deju “laboratorijā”. Jans Fabrs īpaši Gruvezai iestudēja savu skandalozo dejas izrādi Quando l’uomo principale è una donna (2004), kur viņas kailais dejotājas ķermenis, aizvien pārsteidzot skatītāju ar neiedomājamu virtuozitāti, dejas laikā vairākkārt transformējas no vīrieša uz sievieti, no cilvēka uz dzīvnieku, no taisnas līnijas uz apli utt. Tieši ciešā sadarbība ar Fabru Gruvezai atnesusi pasaules slavu.

Kopā ar mūziķi un komponistu Mārtenu van Kauvenbergu Lizbeta Gruveza 2007. gadā Beļģijā izveidoja laikmetīgās dejas un izrādes grupu Voetvolk, kura uzstājusies Aviņonas festivālā,  Gugenheima laikmetīgās mākslas muzejā Bilbao, Venēcijas biennālē un citās pasaules mēroga kultūrtelpās. Tieši kopā ar van Kauvenbergu Gruveza uzstāsies arī Liepājas koncertzālē Lielais dzintars.

Par izrādi Lizbeta Gruveza izdejo Bobu Dilanu Šveices laikraksts Tribune de Genève raksta: “Gruvezas kustību precizitāte ir apburoša, un to atkārtojums – hipnotizējošs. Viņa galvu uz priekšu noliec miljoniem reižu, griežas un griežas miljoniem reižu. Līdz sasniedz reiboni. Viņa un skatītājs.”

Biļetes, sākot no 7 EUR, nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Apmeklētājiem tiek piedāvāta arī Liepājas Mākslas foruma kopbiļete, kas līdz 1. septembrim pieejama par īpaši labu cenu – 40 eiro par desmit pasākumiem.

Mūsdienu mākslas festivāls Liepājas Mākslas forums no 28. līdz 30. septembrim Liepājas koncertzālē piedāvās kopumā desmit dažādu žanru notikumus un aicinās klātienē sastapt spilgtus māksliniekus no Latvijas un savu žanru līderus no ārvalstīm. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja