Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Notiks Latvijas horeogrāfu un ārvalstu recenzentu tiešsaistes sarunas

22. un 25. februārī notiks projekta 2D Deja tiešsaistes sarunas starp latviešu dejas māksliniekiem un ārvalstu autoriem, kas rakstījuši recenzijas par viņu izrāžu video ierakstiem, informēja Latvijas Dejas informācijas centra sabiedrisko attiecību konsultante Maija Treile.

Pirmdien, 22. februārī, plkst. 19 tiešsaistes sarunā par izrādi Un pēkšņi gulbji! tiksies izrādes radošā komanda un Helsinkos dzīvojošā dejas kritiķe, pētniece un kuratore Anna Kozonina. Saruna notiks krievu valodā. Izrāde Un pēkšņi gulbji! iestudēta 2019. gadā sadarbībā ar Burtnieku novada sociālo dienestu un ir daļa no lielāka mākslas projekta Mana brīvība un piederība. Izrāde tika veidota veselu gadu vairāku radošo darbnīcu programmu ietvaros. Sociālie darbinieki un no atstumtības riska grupām pieaicinātie amatierdejotāji tika iesaistīti dažādās kustību aktivitātēs profesionālu mākslinieku uzraudzībā. Izrādi veidojuši: horeogrāfes Agate Bankava un Agnese Bordjukova, idejas autore un kuratore Inta Balode. Projekts norisinājās kā daļa no Latvijas proklamēšanas 100. gadadienas svinībām un pirmizrādi piedzīvoja Matīšu Tautas namā. Annas Kozoninas recenzija lasāma šeit

Savukārt ceturtdien, 25. februārī, plkst. 19 par darbu Ekskursija sarunāsies horeogrāfe Sandra Lapiņa un Kamma Sīgumfelda (Kamma Siegumfeldt), dejas praktiķe, teorētiķe un organizatore no Dānijas. Saruna notiks angļu valodā. Izrāde Ekskursija ir Sandras Lapiņas diplomdarbs, 2015. gadā absolvējot Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas mākslas bakalaura studiju programmu. Kammas Sīgumfeldas recenzija lasāma šeit

Sarunas vadīs Latvijas Dejas informācijas centra valdes priekšsēdētāja Inta Balode. Lai piedalītos sarunās, interesentiem  jāraksta uz e-pastu [email protected]. Dalībnieki saņems saiti, lai pirms sarunas varētu noskatīties tajā apspriesto izrādi. Būs iespēja uzdot sevi interesējošos jautājumus. 

2D Deja ir eksperiments, kurā tiek pētīts, kā dejas māksla ir nolasāma ekrāna formātā un kā mūsu horeogrāfu darbus uztver autori, kuri par Latvijas deju zina maz vai nezina neko. Recenzijas papildina tiešsaistes sarunas ar rakstu autoriem un aplūkoto darbu horeogrāfiem. Projekta 2D Deja galvenais mērķis ir saglabāt un aktivizēt komunikāciju starp dejas kopienām dažādās valstīs, attīstot spēju sarunāties par dejas mākslu, iegūstot skatu no malas un veicinot Latvijas mākslinieku atpazīstamību.  

Ieskats 27. janvārī notikušajā projekta 2D Deja sarunā par laikmetīgās dejas izrādi Bedre:

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja