Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ditas Rietumas kino izlase: 27.IV - 4.V

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Zudusī pilsēta Z @@@@

Režisors Džeimss Grejs. Lomās Čārlijs Hanems, Roberts Petisons, Sjena Millere, Toms Holends

Brīnišķīga filma, kas atsauc atmiņā XX gadsimta dižos paraugus, piemēram, Vernera Hercoga darbus, kuros kino spēks ir roku darba, nevis specefektu radīts. Režisors Džeimss Grejs uzņēmis vēsturiskos faktos balstītu eksotisku drāmu, kuras centrā ir britu pētnieks Pērsijs Fosets (Čārlijs Hanems), kura misija un apsēstība bija Amazones džungļu pētniecība. Filmā ir izcils operatora darbs (klasiķis Dariuss Hondži) un precīzi veidots aktieru ansamblis. Vienu no savām pēdējā laika labākajām lomām filmā nospēlējusi Sjena Millere.

 

Atbrīvošanas diena @@@@

Režisors Mortens Troviks, Uģis Olte 

Joprojām kinoteātros skatāma viena no pēdējā laika ambiciozākajām un pārliecinošākajām dokumentālajām filmām – Norvēģijas un Latvijas kopražojums. Šis darbs asredzīgi, enerģiski un muzikāli jaudīgi piedāvā ne tikai stāstu par slovēņu rokgrupas Laibach koncertu Ziemeļkorejā, bet arī daudzslāņainu vēstījumu. Tas ir vērtīgs impulss, lai runātu gan par cilvēka un varas attiecībām, gan par manipulācijām, kurām pakļauj jebkura vara, gan par konformismu un cenzūru. Paradoksu, precīzu novērojumu pilna filma.

 

Virtuve 2. Fināls @

Režisors Antons Fedotovs. Lomās Dmitrijs Nazarovs, Dmitrijs Nagijevs u. c.

Krievu komercprodukcija – filma, kuras saknes sniedzas TV seriāla Virtuve pieredzē. Tā ir jau otra pilnmetrāžas filma, kas atvasināta no populārā TV produkta ilgdzīvotāja. Arī jaunākais darbs, kas stāsta par pieredzējušu pavāru, nekur tālu no izklaidējoša komiska TV seriāla jociņiem un situācijām nav ticis – tāds arī nav bijis mērķis. Pastāsts par vīru gados, kurš atgriežas biznesā un piedalās starptautiskā kulinārijas šovā, ir klišeju un muļķību pilns, taču savējie – situāciju komēdiju un seriāla cienītāji – to vien gaida.

 

Rīgas Pasaules filmu festivāls @@@@

Kinoteātrī Kino Bize no 27. līdz 30. aprīlim 

Lieliska Kino Bize aktivitāte – rādīt spēcīgas dokumentālās filmas no dažādām valstīm. Var skatīties visu pēc kārtas, dokumentālajā kino ir spēks! Īpašs notikums ir atklāšanas filma Bez nosaukuma – to veidojis austriešu režisors Mihaels Glavogers, kurš mira filmas tapšanas laikā Libērijā. Filmu no vairāk nekā četros gados Glavogera uzņemtajiem materiāliem ir izveidojusi viņa kolēģe – montāžas režisore Monika Villi. Filma tapusi Ziemeļāfrikā, Balkānos,

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja