Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Lapas plaukst

Kad lapas plaukst, kaut kas notiek ar zonu – viesu nama Laikas saimniece Liene zina, kāpēc pēdējās dienās tur tik slikti sakari. Arī Kopenhāgenā, Amsterdamā, Pļavniekos, Stokholmā par to sūdzas. Cilvēki laiku pa laikam raustās un apklust. Lielākā daļa domā, ka tīkls slikts, jo visi tagad ir tiešsaistē. Covid-19, protams, vainīgs! Nekā nebija. Ziemupes pusē zina, ka tā ir katru gadu, kad lapas plaukst. Vīrusi nāk un iet, bet lapas plaukst.

Pavasara signāli ir stiprāki par zonu, stiprāki par vīrusu. Paklausies putnus desmit minūtes pirms saullēkta! Kāda tur zona! Nekas nespēj viņu prieka un dižošanās frekvencēm cauri izsisties. Dzeguzis arī kā aptracis bļaustās un, gluži kā pēc valdības formulas, piesola man četrreiz četrus gadus. Pavasaris ir par citām vibrācijām. Tās bloķē visu nesvarīgo, lai dzīvības spēks var plūst un plaukt. 

Pavasarī ir jābūt ļoti uzmanīgiem. Ar lēmumiem var gadīties visādi. Jo kaut kas notiek ar zonu. Ar brūcēm arī uzmanīgi. Jo dzīvības spēks plūst ar joni. Nesēdi zemē! Pavasaris ir viltīgs!

Kultūru sola glābt. Laikā, kad kaut kas notiek ar zonu. Cerams, ka valsts pasūtījumā, ja tāds būs, uzvarēs dzīvības spēks, pavasara ideoloģija. Tas, kas pats laužas pretī dzīvībai, tas, kas izaug cauri sakaltušajai zālei. Lai valsts pasūtījums būtu tas, kas pats grib un var augt. Tikai mazliet jāaplaista, un plauks pilnos ziedos.

Lai lēmējiem nekas nenotiktu ar zonu, kad jāatšķir daudzgadīgi augi no tiem, kas jāsēj un jāstāda katru pavasari. No koku augļiem jau vien negribētos iztikt. Mans tētis jau 90. gados teica, ka lauksaimniecība ir dārgs hobijs. Kultūra arī. Skaidrs, ka dārgi, bet jautājums ir par prioritātēm. Par tiem spēkiem, kuru dēļ kaut kas notiek ar zonu. Par burvīgo mākslas radīto apreibumu vai sašutumu, asarām vai smiekliem, smagām domām vai vieglām atbildēm uz mākslīgi dramatizētām lietām.

Es ar lupu nešļūcu pa burkānu vagu, tos retinot, tāpēc, ka tā ir lētāk, vai tāpēc, ka burkāns sevi vismaz par 50 procentiem atpelnīs. Vai tāpēc, ka tas būs skaistāks par citu kolēģu burkāniem. Vai tāpēc, ka tas patiks visiem. Es audzēju burkānu, jo man patīk piedalīties šajā dīgšanas un plaukšanas pasaulē, patīk priecāties, kad labi aug, patīk raizēties, kad lietus sen nav bijis, patīk dusmoties uz tārpiem, kas izgrauž caurumus sūri grūti audzētajā burkānā. Patīk formas, kas neatbilst Eiropas standartam. Patīk izgāzties agronomijā, bet pēc tam mēģināt atkal. Patīk baudīt rīvētus burkānus ar āboliem, kad sanāk, un pārrunāt garšas nianses ar citiem audzētājiem un ēdējiem.

Vīrusa laiks iemāca pieņemt lēmumus, kas nav ekonomiski izdevīgi. Ne jau tāpēc, ka tas ir izdevīgi, Liene atteica tiem, kas saka: "Mēs tikko no Itālijas atbraucām, gribam pirti noīrēt un kārtīgu ballīti sarīkot, ja jau gadījušās negaidītas brīvdienas!" 

Tas, ka Kultūras ministrijas infografikā par nelielu kultūras pasākumu organizēšanu ārtelpā redzu pelēku cilvēciņu koka galotnē, manī vieš lielas cerības. Cerības, ka ministrijā, valdībā un Saeimā ar pavasara spēka saprašanu viss labi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja