Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Careva Contemporary galerijā notiks Reiņa Lismaņa grāmatas Trial and Error prezentācija

Careva Contemporary galerijā, 1. oktobrī plkst.18.30 norisināsies Reiņa Lismaņa grāmatas Trial and Error prezentācija un tikšanās ar mākslinieku, informēja VV Foundation pārstāve Līna Birzaka-Priekule.

Grāmata tapusi ar VV Foundation atbalstu. Pasākumā plānota arī Reiņa Lismaņa saruna ar VV Foundation kuratori Līnu Birzaku – Priekuli. 

Trial and Error ir mākslas darbu, fotogrāfiju, video un instalāciju apkopojums, ko Reinis Lismanis veidojis pēdējo sešu gadu laikā. Lismanis savos darbos fokusējas uz fotogrāfijas tradicionālajām sistēmām un ar to saistītām procesu aizkulisēm. Mākslinieka darbi vienlaikus atzīst, kā arī izaicina ierastās struktūras attēlveidošanā, izstāžu iekārtošanā un mākslinieciskā praksē kā tādā. Šī publikācija ir pirmais visaptverošs pārskats par Lismaņa praksi, nehierarhiskā veidā iekļaujot sevī momentuzņēmumus no mākslinieka studijas, ceļojumiem apkārt pasaulei un dokumentāciju no nesen noritējušām izstādēm. 

Reinis Lismanis (1992, Jūrmala) ir mākslinieks, kurš šobrīd dzīvo un strādā Londonā, Lielbritānijā. 2014. gadā absolvējis Braitonas Universitāti, iegūstot Tom Buckeridge fotogrāfijas balvu. Kopš 2012. gada Lismanis piedalījies grupu izstādēs Itālijā, Ķīnā, Latvijā, Lielbritānijā, Slovēnijā, Šveicē un Ungārijā, viņa darbi izvēlēti Vintertūras Fotomuzeja Plat(t)form 2016 (Šveice) un Taragonas starptautiskā fotofestivāla SCAN (Spānija) portfolio skatēm. Autora darbi tikuši publicēti Aesthetica Magazine, Source Photographic Review, The Telegraph, kā arī grāmatās Laboratori (izdevējs Ca l’Isidret Edicions) un Latvijas Fotogrāfija 2015 (izdevējs FK Magazine). Mākslinieka projekts Sharp Edges divus gadus pēc kārtas nominēts Magnum Photos un Photo London Graduate Photographers balvai.

VV Foundation 2018. gadā dibinājuši mākslas entuziasti: advokāte un mecenāte Vita Liberte, arhitekts Vilnis Štrams un mākslas zinātnieks Jānis Borgs. Fonda misija ir veicināt laikmetīgās mākslas pieejamību un izglītību Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja