Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grāmata Jēkaba citāti/Jākuba citati rosina vecākus vairāk sarunāties ar bērniem – gan latviešu, gan latgaliešu valodā

Gada beigās izdota grāmata Jēkaba citāti, kas rosina vecākus arvien vairāk sarunāties ar bērniem, skaidrot sajūtas, lietas un mudināt bērnus domāt un atrast atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem. Grāmatas autori ir desmit gadu vecais Jēkabs Birznieks un viņa mamma Ieva Johansone. Jēkaba citāti ir pieejami divās versijās – gan latviešu literārajā, gan latgaliešu rakstu valodā

Ieva Johansone ikdienā ir Daugavpilī bāzētās izaugsmes platformas MeYou.One trenere, pasākumu moderatore, darbnīcu vadītāja un radošās telpas Room13 saimniece. Par sevi viņa stāsta, ka ir vienkārša mamma, kura astoņu gadu garumā ir pierakstījusi sava nu jau desmit gadu vecā dēla Jēkaba domas, izteikumus un citātus. Tagad tie apkopoti grāmatā Jēkaba citāti (latgaliski – Jākuba citati) un papildināti ar jautājumiem, kas rosina uz sarunām par dažādām tēmām. Drosme, mājas, mīlestība, sapratne, darbs, rūpes, uzvaras un citas – kopumā gandrīz piecdesmit tēmas palīdzēs vecākiem sarunāties ar bērniem, izskaidrot procesus, lietas un visiem kopā arī rast atbildes. 

Aicinot iepazīt Jēkaba citātus, Ieva saka: "Ikdienā bērni vecākiem uzdod sev aktuālus jautājumus. Komunikācija ir svarīga, lai bērns attīstītos un atrastu atbildes uz būtisko. Lai veidotos par sabiedrības locekli, viņam ir nepieciešami skaidrojumi par attiecību likumsakarībām, par pastāvošajām sociālekonomiskajām sistēmām un procesiem. Tāpat, pateicoties tam, ka līdzās aug bērni ar savu dabisko interesi, zinātkāri, vecākiem ir iespēja pašiem atkal pārdomāt savas vērtības un ģimenē izcelt tās nozīmīgākās. Abi ar Jēkabu novēlam, lai šī grāmatiņa ir kā iedvesma mīlestības, jaunu uzzināšanu un brīnumu sarunām."

Izdevums ir tapis sadarbībā ar biedrību LgSC. Tās vadītāja Edīte Husare uzsver: "Ir ierasts, ka latgaliski līdz šim tikuši izdoti literāri un kultūrvēsturiskiem tematiem veltīti darbi, tāpēc prieks, ka Jākuba citati paplašina latgaliski pieejamo izdevumu klāstu ar šāda veida tēmu un varēs priecēt tās ģimenes, kurās vecāki ar bērniem arī sarunājas latgaliski."

Grāmatas zīmējumu autore ir Arianna Evelīna Žeire

Grāmatā Jēkaba spriedumus un jautājumus papildina deviņus gadus vecās mākslinieces Ariannas Evelīnas Žeires zīmējumi. Daļa grāmatas ieņēmumu tiks ziedota labdarības organizācijas Palīdzēsim.lv mērķu sasniegšanai darbā ar ģimenēm un bērniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja