Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Izdota Zanes Volkinšteines grāmata bērniem Bīstamais dārziņš

Bērnu grāmatu izdevniecībā Liels un mazs iznākusi Zanes Volkinšteines grāmata Bīstamais dārziņš ar mākslinieces Zanes Zlemešas ilustrācijām.

Grāmata Bīstamais dārziņš, kas adresēta pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem un viņu ģimenēm, ir krāsaini ilustrēta lasāmgrāmata. Tā sastāv no 10 stāstiņiem, kuros vecākā māsa Jete stāsta savam mazajam brālītim Bruno, kurš pavisam drīz sāks iet bērnudārzā, kā tur klājies viņai, lai palīdzētu brālim pārvarēt nedrošību. Taču, lai gan Bruno īsti nezina, kā rit dzīve bērnudārzā, ik pa laikam viņam nākas pabrīnīties un uzdot jautājumus, uz kuriem Jete vienmēr veikli atrod atbildes.

Lasītājam jau pēc pirmā vakara stāsta rodas nojausma, ka varbūt viss nav tā, kā šķiet. Māmiņa atceras, kā mazā Jete, kas vēl nemaz nav pratusi labi runāt, pirmajā bērnudārza dienā tikai sēdējusi audzinātājai klēpī, neļaujot audzinātājai piecelties - bet Jetes stāstā šī pirmā iepazīšanās ar dārziņu izskatās pavisam citādi: dārziņā ir mājdzīvnieku diena, kāds tētis, kas strādā zoodārzā, savai meitai atvedis žirafi vārdā Teleskops, žirafe iebāž kaklu pa logu otrā stāva istabā, un pēc tam bērni, sasēdušies uz žirafes kakla, auļo pa ielām līdz pat zoodārzam… Jetes stāstos dārziņā tiešām katru dienu notiek aizraujošas un nereti – bīstamas lietas.

Kad beidzot pienāk Bruno pirmā diena bērnudārzā, viņš pavēsta, ka viss esot bijis labi, bet pavisam citādāk nekā māsai. Un tūlīt pat zēns pieprasa, lai tagad Jete sāk viņam stāstīt par savu skolu – jo ir tik interesanti dzīvot stāstos.

Zane Volkinšteine nodarbojas ar kultūras žurnālistiku un kultūras projektiem, piedalījusies žurnāla Veto Magazine veidošanā, interesējas par laikmetīgo cirku, kopā ar Baibu Grīnbergu uzrakstījusi Rīgas torņu iepazīšanas grāmatu Augstāk par zemi (Droši un koši, 2018). Bīstamais dārziņš ir viņas pirmais stāstu krājums bērniem.

Zane Zlemeša ir ilustratore, kuras vārds plašāk pazīstams komiksu kontekstā. Māksliniece, kuras vienkāršais, naivais zīmēšanas stils ātri paliek atmiņā, savus darbus publicējusi komiksu žurnālos Kuš! (Latvija), Kuti Kuti Magazine (Somija), Stipburger (Slovēnija) u.c. Māksliniece šobrīd dzīvo Berlīnē. Latvijas lasītājiem viņa palikusi atmiņā arī ar savu bikibuku – ilustrācijām Valda Grenkova dzejolim Negantā muša, kas 2016. gadā tika nominētas Starptautiskajai Jāņa Baltvika balvai bērnu literatūrā un grāmatu mākslā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja