Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Klajā laists Andra Zeibota romāns Lēngaitis par Konstantinu Raudivi un Zentu Mauriņu

Izdevniecība Dienas grāmata laidusi klajā Andra Zeibota romānu Lēngaitis.

"Lēngaitis ir romāns daudzveidis - tas ir filozofiski risināms detektīvromāns, tas ir psiholoģisks pētījums, savā ziņā arī kara drāma, kas norisinās "vēl divdesmit gadu pēc kara". Divi rakstnieki intelektuāļi, akadēmisko pasauli tracinošais elektrisko balsu pētnieks Konstantins Raudive un literatūrzinātniece Zenta Mauriņa, savās mājās Dienvidvācijas mazpilsētiņā Bādkrocingenē kādunakt piedzīvo neizprotamus notikumus, kuri, pa lappusei, pa nodaļai šķetinoties, piebriest arvien visaptverošākā negaisa padebesī - gluži kā pirms vētras arvien skaidrāk un detalizētāk izgaismojot visas lielās izrādes kopplānu," raksta izdevniecības vadītāja  Dace Sparāne-Freimane.

"Vai šis ir biogrāfisks romāns par Konstantina Raudives un Zentas Mauriņas dzīvi 1960. gadu Vācijā, par kara laikā cirsto brūču dziedēšanu? Jā un nē. Vai šis ir rakstnieka iztēles radīts detektīvstāsts ar spraigiem sižeta pavērsieniem? Jā un nē. Vai šī ir ideju drāma, kurā risināti Eiropas pēckara kultūras teoriju un domas strāvojumu konflikti, metot tiltu uz mūsdienām? Jā un nē. Andra Zeibota radītajā apziņas visumu pārklāšanās modelī jeb multiversā katrs no šiem stāstiem var eksistēt patstāvīgi un vienlaikus būt iekļauts lielākā plūsmojumā, kura "radioviļņos" pacietīgam lasītājam - lēngaitim - dota iespēja saklausīt arī savu stāstu," par romānu saka  Vents Zvaigzne.

Andris Zeibots (1950) ir rakstnieks, dzejnieks un dramaturgs, vairāku grāmatu autors. Viņa romāns Okeāniskais Es, kurš 2014. gadā ieguva Dzintara Soduma balvu par novatorismu literatūrā, bija latviešu pirmais romāns psiholoģiskās fantastikas stilā - par sapnī ietverto nosacīto bezapziņas pasauli ar tās daudzajiem Es tēliem un nemitīgi dažādajām identitātēm. Sērijas Es esmu... romānā Krauklis (2020) par dzejnieku Jāni Ziemeļnieku skaudrā vīziju un īstenības savijumā autors spējis gluži taustāmi likt sajust dzejnieka domas pasauli un savā ziņā reabilitēt, izcelt patiesības gaismā Ziemeļnieka dzejas būtību, tās virsvērtību. Psiholoģiska un filozofiska satvara meklējumi ir arī jaunā romāna Lēngaitis centrālā ass.

Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis.

Grāmata tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja