Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Klajā nākusi igauņu rakstnieces Rēli Reinausas grāmata bērniem Marks, maģija un vilkate Vilma

Jāņa Rozes apgāds laidis klajā igauņu rakstnieces Rēli Reinausas grāmatu bērniem Marks, maģija un vilkate Vilma. Tajā jaunos lasītājus gaida aizraujošs un mistisks piedzīvojums.

Kad divpadsmitgadīgā Marka ģimene pārceļas dzīvot uz laukiem, zēnam un viņa vecākajam brālim Martinam jāmeklē jauni draugi. Brālis ātri atrod sev kompāniju, taču Markam īsti neveicas. Tad viņš satiek Vilmu, no kuras pārējie bērni turas pa gabalu. Meitene iepazīstina Marku ar lielo mežu ciema pievārtē, kas parasti ir rāms un draudzīgs, taču mēdz kļūt arī patiesi biedējošs. Kādu dienu Marks uzzina Vilmas noslēpumu – meitene spēj pārvērsties...

Dažbrīd lasītājam paveras fantastiskas ainas – Marka klejojumi pa mežu viņu saved aci pret aci ar laumām, nārām, sumpurņiem un citām neparastām būtnēm, tādēļ viņš iemācās būt drosmīgs un ar atvērtu prātu. Tomēr vienlaikus viņam kā jau daudziem divpadsmitgadīgiem zēniem ir jāsadzīvo ar vecāko brāli, delverīgiem klasesbiedriem un savā pasaulē dzīvojošiem pieaugušajiem.

Rēli Reinausa (1977) ir igauņu autore, kura raksta grāmatas bērniem un jauniešiem. Studējusi teoloģiju un folkloru, strādājusi par pasniedzēju Tartu Universitātē un par pētnieci Igaunijas Literatūras muzejā. Sarakstījusi teju 30 grāmatu, viņai lieliski padodas savērpt gan stāstus par bērnu dzīvi un ikdienas problēmām, gan detektīvsižetus un arī fantāzijas žanra darbus.

Marja Līsa Platsa (1984) ir ilustratore, grafikas dizainere, fotogrāfe un dziedātāja no Tartu. Viņa ilustrējusi ap 40 bērnu grāmatu, zīmējusi arī bērnu žurnālam Täheke. Viņai patīk izmēģināt dažādus stilus un tehnikas un izdomāt arvien jaunus mākslinieciskos risinājumus.

Marks, maģija un vilkate Vilma 2018. gadā iekļauta Starptautiskās Bērnu un jauniešu grāmatu padomes (IBBY) katalogā The White Ravens, 2017. gadā tā atzīta par vienu no divdesmit piecām dizaina un ilustrāciju ziņā veiksmīgākajām grāmatām Igaunijā.

“Grāmatā veiksmīgi, bez didaktikas risināta atšķirīgu cilvēku pieņemšanas tēma. Spriedze un intriga noturēta oriģināli un ievelkoši līdz grāmatas beigām,” raksta tulkotāja Maima Grīnberga.

“Būdama folkloristikas speciāliste, Rēli Reinausa prasmīgi rada ticamu pārdabisko pasauli, un Marjas Līsas Platsas ilustrācijas un makets to lieliski atbalsta, starp autori un mākslinieci valda īsta sinerģija.” Katrina Reinmā (Katrin Reinmaa), apgāda Päike ja Pilv vadītāja.

Grāmatas autori Rēli Reinausu un Dāvidu Vilkmani varēs sastapt sestdien, 29. februārī, plkst. 15. Latvijas Grāmatu izstādes Rakstnieka viesistabā Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu hallē.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja