Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Klajā nākusi Luīzes Pastores un Elīnas Brasliņas septītā Mākslas detektīvu sērijas grāmata par Rundāles pili

Izdevniecībā Neputns Iznāk Luīzes Pastores un Elīnas Brasliņas Mākslas detektīvu sērijas grāmata Slepenā parole. Izlaušanās no pils. Teksts: Luīze Pastore. Ilustrācijas un makets: Elīna Brasliņa. Literārā redaktore un korektore Sigita Kušnere. Attēlu apstrāde: Jānis Pauzers.

Latviešu bērnu iemīļotā un apbalvotā grāmatu sērija Mākslas detektīvi ir atgriezusies ar jaunumu – pirmo reizi sērijas vēsturē lasītājs aicināts kļūt par aktīvu detektīvnoslēpuma šķetinātāju!

Šī grāmata paver durvis uz izlaušanās spēli baroka arhitektūras pērles Rundāles pils vēstures labirintos. Trīs azartiskas varones uzsāk Zosu spēli, nokļūst pagātnē un uz savas ādas piedzīvo sarežģītos Latvijas vēstures posmus. Stāstā iekļauti āķīgi uzdevumi un spēļu elementi par Rundāles pils vēsturi, arhitektūru, interjeru un svarīgākajām personībām. Arī lasītājs stāsta galveno noslēpumu neatklās, ja nesekos līdzi uzdevumiem un neatrisinās slepeno paroli, kura ļauj izlauzties no pils.

Detektīvstāstu sērija bērniem Mākslas detektīvi aicina nokļūt mākslas aizkulisēs, dodoties piedzīvojumu un noslēpumu pilnā pasaulē, kas atrodas "otrpus gleznām". Mākslai pa pēdām dodas mazie detektīvi, kas izmeklē ievērojamāko Latvijas mākslinieku mākslas darbu noslēpumus. Šoreiz ir vairāki jaunumi: mākslas pasaulē dodas jauni, spridzīgi varoņi vecumā no 9 līdz 99 gadiem; jauns mākslas veids, ko piedzīvot, izkāpjot no tēlotājmākslas robežām; kā arī vissvarīgākais – jauna lasīšanas pieredze ar detektīvspēles elementiem un lasītāja iesaistīšanos. Grāmatas tapšanā iesaistīti Rīgas Montessori sākumskolas audzēkņi, kuriem tika uzticēts rediģēšanas pienākums, lai viņu vienaudžiem visā Latvijā nekas nepaliktu neskaidrs. Lūk, dažas atsauksmes no kritiskākajiem lasītājiem:

 

"Grāmata ir pilna ar piedzīvojumiem, un tajā ir jāatmin paroles. Es novērtēju – šī ir ļoti laba grāmata!"

Aleksandrs, 12 gadi

 

“Es ieteiktu šo grāmatu lasīt visiem bērniem kopā ar vecākiem, jo tā var dalīties priekā. Tāpat grāmata domāta bērniem, kam patīk piedzīvojumi. Es šo grāmatu vērtēju uz miljons no desmit, jo man parasti ir grūti atrast interesantas grāmatas."

Mia, 9 gadi

 

"Ja satiekat hercogu, uzmanieties – tas var būt neīsts!"

Lūkass, 12 gadi

 

Rundāles pils ir atvēlējusi savu Zelta zāli, lai 29. jūlija pēcpusdienā ar krāšņiem tērpiem un aizraujošām spēlēm godam atvērtu jauno grāmatu.

Informācija par atvēršanas svētkiem sekos izdevniecības Facebook lapā.

 

Luīze Pastore par Mākslas detektīviem saņēmusi Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā (2015) un Latvijas Literatūras gada balvu par Labāko grāmatu bērniem (2016). Sērijas otrā grāmata Neredzamais cilvēks iekļauta starptautiskajā The White Ravens 2016 sarakstā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja