Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Klajā nākusi Marka Galeoti grāmata VORI: Krievijas supermafija

Izdevniecība Dienas grāmata klajā laidusi Marka Galeoti grāmatu VORI: Krievijas supermafija.

Marks Galeoti sniedz lasītājam iespēju ielūkoties Krievijas ēnu pasaules un tās "aristokrātijas" - voru - vēstures pašā sirdī. Vedinot stāstu no voru saknēm impēriskajā Krievijā, cauri Staļina GULAG nometņu sistēmai un līdz jaunajam likumpārkāpēju slānim, kas plaukst mūsdienās, Galeoti parāda, kā organizētā noziedzība ir iesakņojusies valsts finansiālajās un politiskajās struktūrās un nu jau reprezentē nopietnu izaicinājumu, kas vairs nav ignorējams. 

"Senāk "likumīgais zaglis" bija sava veida krimināls izraidītais, paralēlas pasaules iemītnieks, cilvēks, kurš apzināti bija izvēlējies būt ārpus sabiedrības. Vors noraida vispārēju morāli un valsts un nomenklatūras likumus, to vietā izvēloties zagļa dzīvi, kurā vadās pēc personīgā morāles kodeksa. Ir zināms sens joks, ka padomju laikā efektīvas bija tikai divas organizācijas — VDK un mafija. Mūsdienās tās abas Krievijā jau ir viens veselums. Čekisti un bandīti - tā ir pati valsts. Marka Galeoti rūpīgais pētījums sniedz organizētās noziedzības evolūcijas hronoloģiju Krievijā no vecā parauga voriem ar to principiālo necieņu pret valdību līdz jaunajiem, dizaineru zīmolu uzvalkos ģērbtajiem biznesmeņiem, kuri vada bankas, ko paši reiz aplaupīja. Galeoti demonstrē, kā "Putina varas laikā bandītismu ielās ir nomainījusi kleptokrātija valstī". VORI: Krievijas supermafija ir unikāls pētījums par noziedzības vēsturi un saistošs stāsts par to, kā organizētās noziedzības pasaulē par lielāko bandītu ir kļuvusi valsts." Filips Rufs, grāmatas Pa stāvu liesmu debesīs autors.

Marks Galeoti ir Londonas Universitātes koledžas Slāvu un Austrumeiropas studiju skolas (UCL SSEES) goda profesors un Karaliskā apvienoto resoru institūta (RUSI) vecākais asociētais zinātniskais līdzstrādnieks. Eksperts un ražīgs autors starptautiskās noziedzības un Krievijas drošības jautājumos, viņš bijis arī Lielbritānijas Ārlietu ministrijas, kā arī daudzu Eiropas un Ziemeļamerikas valstu valdību un tiesību aizsardzības organizāciju padomnieks. 

No angļu valodas tulkojusi Aija Uzulēna, grāmatas mākslinieks Jānis Esītis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja