Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Klajā nākusi Valda Rūmnieka stāstu grāmata bērniem Zaļais gredzens

Apgāds Zvaigzne ABC klajā laidis Valda Rūmnieka grāmatu bērniem Zaļais gredzens ar Agijas Stakas ilustrācijām, informēja izdevniecības pārstāvji.

Valdis Rūmnieks prasmīgi apvieno dinamisku sižetu, kolorītus tēlus, bagātīgu valodas lietojumu, kultūrvēsturiskas detaļas un neuzkrītoši paustu latviskumu, interesanti sapludinot mistiku un folkloru. Grāmata bez liekas didaktikas skubina bērnus un pusaudžus pamanīt vērtīgo un neparasto sev apkārt, pētīt dabu un vēsturi, iztaujāt vecākus un vecvecākus. Piedzīvojumi, varoņiem pētot fantastiskās parādības, mijas ar ainām no sadzīves, atsauces uz ierasto un ikdienišķo  ļauj lasītājam viegli iejusties attēlotajā vidē.

Valda Mūrnieka grāmatā Zaļais gredzens izlasāmi trīs jauni garstāsti ar fantastisku ievirzi.

Stāsta Zaļais gredzens varonis Jānis dodas pa pierasto taku uz mežu sēņot un nonāk pie lielas, pa pusei sagāzušās priedes, kas pēkšņi uzradusies celiņa vidū. Taču vēl lielāks pārsteigums sagaida sēņotāju, kad tas, izlīdis cauri priedes sakņu mudžeklim, attopas, ka atrodas gan tai pašā vietā, taču pavisam citā laikā – simt gadu senā pagātnē…  Kā un vai vispār ir iespējams nokļūt atpakaļ savā pasaulē? Stāsts Ala aizved lasītāju ne tikai uz 21. gadsimta vidu, bet arī uz Mēnesi – tur novērota kāda neparasta parādība, un divi draugi dodas noskaidrot tās iemeslus. Taču izrādās, ka nebūt nav vienmēr nepieciešama svešāda telpa vai laiks, lai piedzīvotu ko pārsteidzošu – to apliecina krājuma trešais stāsts Caurspīdīgais, kura varoņi – bērni – tepat Latvijā uziet cilvēku, kura āriene ir patiesi šokējoša, bet viņa stāsts par piedzīvoto – vēl neparastāks… Kas ir šis Krišs un no kurienes viņš uzradies?

Rakstnieks Valdis Rūmnieks jau sen pierādījis, ka viņa literārais talants ir daudzpusīgs – autora daiļrades pūrā ir gan kopīgi ar Andreju Miglu sarakstītie vēsturiskie un biogrāfiskie romāni (tostarp ļoti populārie darbi Kuršu vikingi, Sveiks, jautrais Rodžer!, Viestura zobens un Čaks), gan virkne pasaku bērniem par autora iemīļotajiem Murjāņiem un neparastajiem radījumiem, kas rosās šai apkaimē, – Murjāņu Kurmīti un citiem. Iznākusi arī rakstnieka autobiogrāfija divās daļās – No Mežaparka līdz Murjāņiem un No Raiņa līdz Čakam –, bet pusaudžus un jauniešus autors valdzina ar grāmatām, kuras vedina fantastiskos ceļojumos laikā un telpā. Lasītāju iemīļota ir Valda Rūmnieka Ozola grāmata, kuras varoņu, precīzāk, to bērnu, piedzīvojumus turpina grāmata Laika spēles, kā arī triloģija Atnācēji, Atnācēju noslēpums un Madaras lādīte.

Pieejama arī e-grāmata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja