Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Lielajā dzintarā atklās jauno mediju mākslas izstādi Starpliktuvē

Piektdien, 27. septembrī, plkst. 17.30 jauno mediju mākslinieki aicina uz izstādes Starpliktuvē atklāšanu. Starpliktuvē sešpadsmit talantīgi mākslinieki pēta cilvēka attiecības ar tehnoloģijām, savos darbos atkailinot pārspīlētās gaidas pret tehnoloģiju veiktspēju un demistificējot to darbības principus. Izstāde noritēs koncertzālē Lielais dzintars un mūsdienu mākslas festivāla Liepājas Mākslas forums ietvaros būs skatāma līdz pat 30. oktobrim. Ieeja – bezmaksas.

“Ikdienā strādājot mākonī, ik pa laikam saskaramies ar iznirstošo logu, kas vēstī, ka dokuments kopēts starpliktuvē. Kāda ir šī telpa, kam dots visnotaļ mītiskas vietas nosaukums? Jauno mediju mākslas izstādes mākslinieki pēta to, ko dēvē par imaginārajiem medijiem. Caur saviem darbiem tie ļauj skatītājam fiziski iekāpt attēlu telpās, lai izpētītu, kas norisinās starpliktuvē – nesataustāmajā dimensijā, kurā tiek glabāti pārāk sarežģīti vārdi, paroles un rēķinu numuri, nepabeigtas domas un nenosūtītas vēstules, iespējami apkaunojošas atmiņas, mēmes, kas personiskajām reakcijām uzliek popkultūras šablonus, un ar izplatīšanas ierobežojumiem aplikti attēli. Starpliktuvē glabājas pagaidu lietas. Viss, kas gaida īsto mirkli, bet mēdz uznirt visnepiemērotākajā brīdī,” par izstādes ideju stāsta tās kuratores – Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas vadītāja Anna Priedola un māksliniece, neatkarīgā producente Ieva Vīksne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Liepājas koncertzāle Lielais Dzintars, Radio iela 8

Kad?

27. septembris, 2019 – 30. oktobris, 2019

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja