Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Daugavpils fotostudijas izstāde Liepājas ritmi

Liepājas muzeja ekspozīcijā Liepāja okupāciju režīmos atklāta Daugavpils Tautas fotostudijas Ezerzeme – F foto izstāde Liepājas ritmi.

Izstādē var aplūkot astoņu fotostudijas dalībnieku – Linarda Onzula, Svetlanas Pokules, Sergeja Sokolova, Jūlijas Kožemjakinas, Valērija Cigankova, Jurija Berdnikova, Ivara Skudras un Genādija Lina notvertos mirkļus Liepājā. Fotostudija Ezerzeme - F apvieno cilvēkus, kas nav vienaldzīgi pret fotogrāfiju: gan profesionālus fotogrāfus, gan amatierus.

Kopumā izstādē apskatāma trīsdesmit viena fotogrāfija, kas tapušas pagājušogad no 10. līdz 12. septembrim, kad Liepājā notika Daugavpils Tautas fotostudijas Ezerzeme – F un Liepājas Tautas fotostudijas Fotast kopīgi organizētais seminārs No Latvijas austrumiem līdz rietumiem.

Fotostudija Ezerzeme tika nodibināta 1980. gadā Daugavpilī kā brīvprātīga radoša apvienība. Pirmā fotomākslas izstāde notika 1984. gadā. 1987. gadā kolektīvs saņēma goda titulu Tautas fotostudija.

Šajā laika periodā kolektīvs Teodors Rūdana vadībā aktīvi piedalījās visās Fotovasarās, tika organizētas daudzas radošās tikšanās, notika fotoizstādes kā Latvijā, tā arī aiz robežām. 2010. gadā fotostudija tika pārreģistrēta kā biedrība ar nosaukumu Tautas fotostudija Ezerzeme - F, kas, kļūstot aktīvāka, organizē radošus seminārus ar pazīstamiem fotomāksliniekiem, tikšanās ar skolēniem, plenērus un konkursus, tematiskās un personālās fotoizstādes.

Ievērojot tradīcijas, starp izstādes atklāšanas viesiem tiks izlozēta Daugavpils Tautas fotostudijas Ezerzeme – F izdotā grāmata Daugavpils. Cilvēki. Daba. Pašreiz fotostudijā darbojas 17 aktīvi dalībnieki, un fotogrāmatā ir iekļauti 15 dalībnieku darbi. Katram dalībniekam grāmatā atvēlētas četras lappuses, kurās fotogrāfi varēja iekļaut savus spilgtākos un veiksmīgākos fotodarbus.

Fotogrāfijas ir un kopā veido vizuāli krāšņu un saturiski saistošu izdevumu, kas neapšaubāmi ieinteresēs gan fotomākslas profesionāļus, gan amatierus un citus cienītājus.

Izstāde Liepājas muzejā K, Ukstiņa ielā 7/9 skatāma no 5. septembra līdz 8. oktobrim. Ieeja bez maksas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Liepāja okupāciju režīmos, K. Ukstiņa 7/9

Kad?

6. septembris, 2017 – 8. oktobris, 2017

Tr. -Sv. 10 -18

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja