Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Foto dubultizstāde – Taņa Udoda ,Es esmu Latvija un Līga Ūdriņa ,Toskāna

Foto dubultizstāde – Taņa Udoda ,Es esmu Latvija un Līga Ūdriņa ,Toskāna Amatu mājā. Izstādē būs redzams, cik krāšņa var būt daba ikvienā pasaules vietā – gan tepat, Latvijā, gan tālu prom, svešā zemē. Lai gan dabas skati ir atšķirīgi, skaistums ir vienojošais elements visas fotogrāfijās.

Tatjana Udoda – iemīlēt foto mākslu Taņu pamudinājis viņas tēvs jau padomju laikos. Pavisam netīši Taņa pieteikusi savus foto konkursam Ventspils pavasara puķu foto, kurā guva lielu atzinību. Tas kalpoja kā pamudinājums tam, ka iesāktais ir jāturpina. Lai pilnveidotu savas zināšanas par foto, Taņa iziet papildus kursus Ventspils Digitālajā centrā un iestājas fotoklubā Moments. Esot fotokluba biedre, Taņa nokļūst nebeidzamā ceļojumu virknē gan tuvākos, gan tālākos ceļojumos, kuri bieži vien pārvēršas par foto tūrēm. Fotografēšana Taņas ikdienā rada brīžus, kuros var izbaudīt mieru, klusumu, iemūžināt skaistus mirkļus un atpūsties no mūžīgās steigas. Vienkārši apstādināt laiku.

Līgu Ūdriņu jau pusaudzes gados aizrāvusi fotogrāfija. Digitālās fotogrāfijas laikmetā fotogrāfēšana ir kļuvusi vienkāršāka, jo ir šī iespēja uzreiz ieraudzīt ir vai nav fotokadrs izdevies. Tāpat kā vairums fotogrāfu, arī Līga sākumā pievērsās dabas, makro un ceļojumu fotogrāfēšanai. Šobrīd viņa iemēģina roku arī portretu fotogrāfēšanā un pavisam nesen – analogajā fotogrāfijā. Apmēram 8 gadus Līga darbojas Ventspils fotoklubā Moments. Viņai ir liels prieks būt kopā ar radošiem un fotogrāfiju mīlošiem kolēģiem. Fotokluba vadītājs Ģirts Dreimanis mani raksturo šādi: „Līga Ūdriņa – Ventspils fotokluba Moments dalībniece no dibināšanas dienas un arī fotokluba dibināšanas līdzautore. Lieliska fotokolēģe ar kuru izēsts puds ar sāli, lai fotokluba darbība turpinātos nepārtraukti un Ventspils fotogrāfu radītie darbi spētu runāt. Lieliska organizatore, un fotopasākumu atbalstītāja. Cilvēks uz kuru var paļauties. Kā fotogrāfe viņa ir nepārtrauktos meklējumos bezgalīgajā mākslas pasaulē. Ceru, ka viņas darbi arī turpmāk iepriecinās savus kolēģus un arī citus patiesu un īstu autordarbu zinātājus.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Ventspils muzeja Amatu māja, Skolas iela 3

Kad?

10. janvāris, 2023 – 3. februāris, 2023

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja