Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Mākslas galerijā PUTTI notiek laikmetīgajai rotai un vīnam veltīta izstāde Gioielli in Fermento: UN BEL PANORAMA

Gioielli in Fermento - Fermentācija rotās - ir starptautisks laikmetīgo rotu konkurss, kurš norisinās no 2011. gada villā Braghieri Albesani, pilsētā Castel San Giovanni, Pjačencā, Itālijā.

Šī projekta iedvesmas avots ir process, kurš sakņojas vīna darīšanas kultūrā. Kā metafora fermentācijas procesam vīnā, kad veselīgs, dzīvs dabas elements – vīnogas pārvēršas citā veidolā – vīnā, ar citu garšu, raksturu un vērtību. Tādā pašā veidā liekot domāt par laikmetīgās rotas radīšanas procesu – pārvērst dažādus materiālus īpašā dizainā, formā un konceptā – rotā. Šī konkursa darbos svarīgi ir četri galvenie nosacījumi – koncepts, materiāli, mākslinieciskās izteiksmes veids un tehnika. Vīndari un rotu mākslinieki liek lietā savu radošo izdomu, lai izteiktos un parādītu to gatavā produktā. 
Rezultātā – lielisks vīns un apbrīnojama rota. 

Pa šiem gadiem projekts ir kļuvis par starptautisku projektu, kurā piedalās slaveni un savā specialitātē stabili rotu mākslinieki no visas pasaules un tā ir īstā “fermentācija” mākslas pasaulē – satricinājums, diskusija, emocijas.

Eliana Negroni ir projekta Gioielli in Fermento dibinātāja un kuratore. Viņa ir dzimusi Milānā, beigusi Milānas Universitāti un nodarbojas ar rūpniecisko dizainu. Pabeigusi arī someljēru kursus. Viņa ir Itālijas Laikmetīgo rotu asociācijas (AGC – Associazione Gioiello Contemproraneo) biedrs. AGC nodarbojas ar starptautiskiem sakariem rotu pasaulē. 
Eliana: “Šis projekts sākās, iedvesmojoties no divām manām kaislībām – vīns un laikmetīgās rotas. Es gribētu uzsvērt, ka tas nav tikai jautājums par vīna dzeršanu, bet arī par iedziļināšanos tā ražošanas vēsturē, kurai ir dziļas saknes Itālijas vēsturē, visā Vidusjūras kultūrā. Tā ir saruna ar vīna mīļotāju auditoriju, kura ir ieinteresēta novērtēt, kā mākslinieks interpretē savu vīnu. Tas vēl joprojām ir izaicinājums man un rotu mākslinieku prasmēm. Tāpēc man joprojām ir grūti atrast darbus, kuri patiešām reprezentētu šo ideju.”
Izstāde parāda konfliktus un dialogus ap māksliniecisko ainavu, skatoties Vidusjūras un Itālijas kultūrā caur itāļu un starptautisko mākslinieku darbiem: Un Bel Panorama!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Galerija Putti, Peitavas 5

Kad?

7. septembris, 2018 – 21. septembris, 2018

Pr. -Pk. 10 -18 Se. 11 -17

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja