Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas Mazākajā galerijā norisināsies Mareunrol's personālizstāde DREAMTIME

No šī gada 12. jūlija līdz 9. septembrim Rīgas Mazākajā galerijā norisināsies modes un mākslas dueta Mareunrol's personālizstāde DREAMTIME, kas vairākos slāņos aktualizē sapņošanas, aizsardzības un kopēšanas tēmu.

Site-specific instalāciju DREAMTIME, ko Rīgas Mazākajā galerijā radījis modes un vizuālās mākslas duets Mareunrol's (Mārīte Mastiņa-Pētrkopa un Rolands Pēterkops), veido trīs pamatelementi. Pirmais, fiziski tālākais instalācijas elements ir aizvērtas, estētiski mazvērtīgas durvis. Pēc būtības, tās turpina savu konstruktīvo funkciju, norādot uz telpas specifiku un liekot nojaust, ka aiz tām ir vēl nākamā istaba. Vienlaikus tās simbolizē noklusējumu un nezināmo - sapni par to, kas varētu aiz šīm durvīm notikt. Otrais elements ir hiperbolizēta izmēra jaka, kas (tāpat kā durvis) veidota, iekļaujot tās sākotnējo, funkcionālo jēgu. Absurdi pārspīlējot jakas apjomu, tā kļūst par sazemēšanās punktu un mākslas darba balansu. Pie durvīm piekārtā jaka nav tikai darba apģērbs, bet gan ķermeņa paplašinājums un aizsargājošs vairogs. Trešais instalācijas elements ir aizsargslānis jeb ūdenszīme "dreamtime", kas vistiešākajā veidā atsaucas uz autortiesībām un to vispārējo nozīmi laikmetā, kad kopēt ir kļuvis vieglāk nekā jaunradīt. Arī šajā darbā izmantotā ūdenszīme patiesībā ir reālas ūdenszīmes kopija. Aizsargājošais mehānisms pārtop popkultūras elementā, ko pateicīgi un ar ironiju izmantot māksliniekiem.

Instalāciju DREAMTIME papildina speciāli izstādei veidota skaņas telpa, kas tapusi sadarbībā ar dzejnieci Mariju Luīzi Meļķi.

 

Mareunrol's ir Rīgā bāzēts modes mākslinieku duets - Mārīte Mastiņa-Pēterkopa un Rolands Pēterkops. Viņu apvienība oficiāli dibināta 2012. gadā. Mārīte un Rolands savas radošās darbības galveno nozīmi piešķir stāstam, tādēļ viņi darbojas dažādās mākslas disciplīnās - rada modes kolekcijas, scenogrāfiju un instalācijas, kā arī kostīmus operai un teātrim.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rīgas Mazākā galerija Aristida Briāna iela 9

Kad?

12. jūlijs, 2022 – 9. septembris, 2022

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja