Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Rīgas Mazākajā galerijā skatāma Ivetas Gabaliņas izstāde

Rīgas Mazākajā galerijā norisinās fotogrāfes Ivetas Gabaliņas personālizstāde Konstantīns. Izstādi veido 7 fotogrāfiju portrets un tā centrā - mākslinieks Konstantīns Žukovs, kura izstāde Melnā neļķe. 2. daļa pašlaik skatāma ISSP Galerijā. Ivetas Gabaliņas izstāde RMG veidota kā niansēts satelītprojekts, kuratores vizuāls pieraksts par jauno mākslinieku.

Skatloga centrā esošais Konstantīns atrodas vienlaikus sastingumā un kustībā. Attēlu kopums, kurā viņš piefiksēts ar pāris sekunžu nobīdi, veido dobumu jeb padziļinājumu mākslinieka prātā un ideju ģenerēšanas procesā. Iveta Gabaliņa Konstantīnu atplēsusi, parādot kā brutalitāte (iespējamais - ārējais) saskaras ar trauslo (iekšējo, radošo). Darbs nav izaicinošs, bet drīzāk filozofiski aicinošs.

Māksliniece darbu komentē: ''Kādā Satori.lv publicētā sarunā Kaspara Irbes pētniece, vēsturniece Ineta Lipša iesaka izvairīties no istiem un ismiem. Ilgi domāju par viņas sacīto, kūrējot Konstantīna Žukova izstādi ISSP Galerijā, kas veltīta homoseksualitātei Latvijā un tikusi atvērta vienlaikus ar manis radīto mākslinieka portretu Rīgas Mazākajā Galerijā. Kas slēpjas aiz šiem istiem un ismiem? Vai tā ir varas radīta ideoloģija ar nievājošas attieksmes pieskārienu kā norāda Lipša, vai arī kādas personas iemiesota konstrukcija?  Kā runāt par tēmām, kas tik jūtīgas, ka šķiet, vienīgā pieklājīgā runas forma ir runāšana čukstus? Konstantīns ir portrets laikā un man tas atklāj arī procesu, kurā mākslinieks aicina skatītāju atbrīvoties no priekšstatu uzslāņojumiem.''

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rīgas Mazākā galerija, Aristida Briāna iela 9

Kad?

4. februāris, 2022 – 18. marts, 2022

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja