Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rudens izstāžu cikls Jūrmalas pilsētas muzejā

Izstāžu ciklā varēs redzēt keramikas vecmeistares jūrmalnieces Edītes Zvagules personālizstādi Variācijas keramikā – Kurzemīte, Dinas Ābeles gleznas un Lauras Fedbergas objektus un videodarbus izstādē Piliens gaismas.

Jūrmalas pilsētas muzejā, tāpat kā citās izstāžu zālēs pilsētā, vasara pagājusi marīnas zīmē, kad visdažādākajos mākslas veidos un izpausmēs daudzinājām jūru. Pirmais rudens sezonas izstāžu cikls solās būt daudzveidīgs un interesants kā tradicionālās mākslas cienītājiem, tā skatītājiem, kuri mākslā meklē aktuālās, laikmetīgās tendences.

Māksliniece Edīte Zvagule idejas rod apkārtējā vidē, smeļoties iedvesmu no dabas un cilvēkiem. Izstādē māksliniece piedāvās skatītājam sajust Kurzemes auru – ar tās neskarto dabu, mežiem, jūras noskaņu, ļaužu raksturiem – tā kā to ir izjutusi autore. Izstādē tiks eksponēti gan iepriekšējo gadu kolekciju, gan jaunizveidoto kolekciju darbi– dekoratīvās plāksnes un šķīvji, keramika kraklē tehnikā, dekoratīvā keramika, kā arī lielformāta keramikas trauki.

Dina Ābele un Laura Feldberga ir mākslinieces, kuru darbi balstīti grafiskajā domāšanā un lakoniskā izteiksmes formā. Abas mākslinieces attēlo jēdzienus, novedot ideju līdz tīrai, vienkāršai līnijai, laukumam, telpiskai instalācijai. Mākslinieces vieno arī vēlme attēlot garīgu pieredzi, iekšējus dvēseles stāvokļus, kuros cilvēks sastopas ar materiālo realitāti pārsniedzošu esamību. Dinas Ābeles gleznas un
Lauras Feldbergas instalācijas atspoguļo gan viņu personīgos garīgos un tēlainos meklējumus, gan arī aicina skatītājus ar savu klātbūtni, skatienu, pieskārienu meklēt savus garīgos atklājumus. Darbi ir ka mazas liecības par piedzīvotiem atklājumiem dažkārt tumšajos dzīves ceļos. Ar ticību un cerību, ka gaisma vienmēr ir stiprāka par tumsas brīžiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Jūrmalas pilsētas muzejs, Tirgoņu iela 29

Kad?

5. septembris, 2019 – 13. oktobris, 2019

T.–Sv. 10.00–18.00 Sākot ar 16. septembri darba laiks no 10.00–17.00 Pr., O. slēgts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja