Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kino Bize svin desmitgadi ar Pedro Almodovara filmu retrospekciju

Atzīmējot desmit gadu jubileju, no 7. līdz 14. decembrim kinoteātrī Kino Bize tiks demonstrētas četras godalgotā spāņu režisora Pedro Almodovara filmas, kas tapušas no 80. gadu beigām līdz tūkstošgades mijai. Astoņus jubilejas seansus papildinās īslekcijas, sarunas, viktorīna un dejas. Atklāšanas vakarā, 7. decembrī plkst. 20.00 kinoteātru nezūdošo valdzinājumu šķetinās arī īsfilmas 81 metrs (2022) radošā komanda, informēja kinoteātra pārstāvji.

Traģikomiski mīlasstāsti, dinamiskas ķermeņu attiecības, smeldzīgas atzīšanās un krāšņa vizualitāte – tas raksturo Pedro Almodovara hrestomātiskās filmas. Viņa kinodarbos, kas nebīstas no atkailinātiem ķermeņiem, nokaitētām kaislībām un dziļa smeldzīguma, skatītājs ieraudzīs aizraujošus stāstus, spēcīgas sievietes un patiesas jūtas, kas vienlaikus pasniegtas apburošā un krāsās piesātinātā attēlā.

Trešdien, 7. decembrī, programmu atklās 1988. gada filma Sievietes uz nervu sabrukuma robežas, kas režisoram atnesa pirmo nomināciju ASV Kinoakadēmijas balvai. Programmu turpinās melnā komēdija Sasien mani! Atsien mani! (1989), kurā galveno lomu spēlē Almodovara iemīļotais aktieris un ilggadējs līdzgaitnieks Antonio Banderass. Oskarotā drāma Viss par manu māti (1999) uzskatāma par vienu no visu laiku labākajiem Almodovara veikumiem, kurā autors meistarīgi izspēlē ierastos motīvus sev raksturīgajā kino estētikā. Savukārt 2004. gada filma Sliktā audzināšana, kurā spāņu režisors rāda pieaugšanu, draudzību, seksualitāti un mīlestību noslēgtā baznīcas vidē.

Filmas tiks demonstrētas divos seansos, un katrā paredzēts īpaši sarūpēts ievadpasākums: īslekcijas, sarunas un kino viktorīna.

Kinoteātris Kino Bize, kas savu darbību uzsāka 2012. gada decembrī, ir kļuvis par nozīmīgu un iecienītu Rīgas kultūrvietu. Desmitajā jubilejā kinoteātris aicina apmeklētājus, pilsētas viesus, kino draugus un interesentus pulcēties mājīgajās Elizabetes ielas 37 telpās. Filmas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā tiks demonstrētas no 7. līdz 14. decembrim.

Biļetes iepriekšpārdošanā.

Vairāk par programmu: ej.uz/almodovara-retrospektiva

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja