Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kino Bizes Klasikas kino vakaru programmā Jasudžiro Odzu Tokijas stāsts

Kinoteātrī Kino Bize skatītāju iemīļotajā programmā Klasikas kino vakari trīs seansos no 24. līdz 26. februārim tiks izrādīta japāņu klasiķa Jasudžiro Odzu trauslā ģimenes drāma Tokijas stāsts (1953).

Vecāks pāris dodas uz pēckara Tokiju apciemot savus bērnus un mazbērnus, taču pretī nesaņem uzmanību, ko jūtas pelnījuši. Japāņu klasiķis Jasudžiro Odzu (1903-1963) savā minimālistiskajā meistardarbā rāda vienas ģimenes paaudžu attiecības, šķietami rāmā atmosfērā ieslēpjot intensīvas emocijas.

Izdevuma Sight & Sound pērn veiktajā kritiķu aptaujā Tokijas stāsts tika atkārtoti atzīta par ceturto visu laiku labāko filmu. Savukārt japāņi savā prestižajā kino izdevumā Kinema Junpo filmu novērtējuši kā nācijas visu laiku labāko kinodarbu. Septiņdesmit gadus pēc pirmizrādes filma joprojām pārsteidz ar režijas meistarību un humānistisko vēstījumu.

Jasudžiro Odzu (Yasujirō Ozu) uzskatāms par vienu no ietekmīgākajiem 20. gadsimta autoriem, kurš savu darbību iesācis vēl mēmā kino laikā un pasaules uzmanību notvēris, sākot ar pēckara periodu līdz pat mūsdienām..

"Tas ir apbrīnojami, ka Odzu filmas nekad neizskatās pēc sadzīviskām drāmām, pat ja to sižetu apraksti pēc tādiem izklausās. Tās, rodas iespaids, caurvij transcendentāla stīga, kas nemaz arī ne skumji, bet tomēr atgādina, ka pasaulē ir sava kārtība," izdevumā Rīgas Laiks Odzu daiļradi reiz raksturojusi kinokritiķe Daniela Zacmane.

Sestdien, 25. februārī, plkst. 18.00 pirms seansa filmas ievadvārdus sacīs programmas kuratore, kinokritiķe Agnese Lipska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja