Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Lielais Kristaps aicina uz diskusiju par pēdējiem trīsdesmit gadiem Latvijas kinomākslā

Nacionālā kino balva Lielais Kristaps sadarbībā ar LKA Nacionālo filmu skolu un portālu Kino raksti 23. februārī plkst. 15 rīko diskusiju Latvijas kino. Jaunie laiki, kas skatīs pēdējos trīsdesmit gadus Latvijas kinomākslā. Diskusija būs skatāma tiešraidē portālā LSM.lv, kā arī Lielā Kristapa Facebook lapā.

Diskusijas programma:  

Plkst. 15.00 - Latvijas kino. Jaunie laiki I daļa. 1990-2020

Pagājušā gada nogalē klajā nāca fundamentāls pētījums par neatkarīgās Latvijas kino Latvijas kinomāksla. Jaunie laiki. 1990–2020. Diskusijā piedalīsies monogrāfijas veidotāji un autori, taču tā nebūs atskaite par padarīto. Grāmata tiks izmantota kā pamats jautājumam “Kādas Latvijā ir kino veidošanas prakses un teorijas attiecības?” Citi, no šī izrietoši jautājumi, un, iespējams, atbildes atklāsies diskusijas laikā.

Diskusijas vadītājs: producents Uldis Cekulis. Diskusijā piedalās: LKA profesore un vadošā pētniece Inga Pērkone, LKA pētniece, Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma, LKA profesors, pētnieks, kinorežisors un scenārists Dāvis Sīmanis, LKA zinātniskā asistente un vieslektore Zane Balčus, animācijas kino pētniece un kritiķe Ieva Viese-Vigula. Vadītājs sola tiešumu, saprotamību, nekādu snobismu.

Plkst. 16.30 - Latvijas kino. Jaunie laiki II daļa. 2021

Diskusijas otrā daļa tiek rīkota sadarbībā ar interneta žurnālu Kino Raksti, kas pastāvīgi seko Latvijas filmu nozares attīstībai un aicinās domāt par kinoprocesiem šodien – Lielā Kristapa laikā, bet arī pirms un pēc balvu dalīšanas, pirms un pēc pandēmijas, vakar, šodien un rīt. Vai kinodzīve ir radikāli mainījusies un vai Lielais Kristaps tiek tai līdzi? Vai Nacionālā kino balva ir uzticams mērinstruments un ko rāda mērījumi? Vai nozares attīstība iet uz to pusi, kur to gaida skatītāji?  

Diskusijā piedalās visas ieinteresētās puses – praktiķi un teorētiķi, nozares vadība un filmu izrādītāji – kinokritiķe un kinoteātra Splendid Palace kuratore Daira Āboliņa, producente Alise Ģelze, režisors un producents Matīss Kaža, LMT Viedtelevīzijas satura vadītāja Anna Rozenvalde, producents Guntis Trekteris, Nacionālā Kino centra vadītāja Dita Rietuma, sarunu vada portāla Kino Raksti galvenā redaktore Kristīne Matīsa.

Nacionālā kino balva Lielais Kristaps norisināsies no 24. līdz 27. februārim, to atklās festivāla mājās -kinoteātrī Splendid Palace ar ārpuskonkursa pirmizrādi – Armanda Zvirbuļa režisētās daudzsēriju filmas Krimināllieta iesācējam pirmajām divām sērijām. Kinoteātrī notiks vairākas pirmizrādes un būs iespējams noskatīties daudzas balvai nominētās filmas. Klātienes pasākumi notiks "zaļajā režīmā" – tos varēs apmeklēt ar derīgu Covid-19 vakcīnas vai pārslimošanas sertifikātu. Tiešsaistē portālā filmas.lv varēs noskatīties retrospekcijas programmas un studentu konkursa filmas. Lielā Kristapa noslēguma ceremonija notiks 27. februārī Hanzas peronā, un tiešraidē to translēs LSM un Latvijas Televīzija.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja