Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Aicina pieteikties Eiropas Kinoakadēmijas Jauniešu žūrijā

Nacionālais Kino centrs līdz 14. aprīlim aicina bērnus un jauniešus vecumā no 12 līdz 16 gadiem pieteikties Eiropas Kinoakadēmijas Jauniešu žūrijā, informēja NKC aārstāve Kristīne Matīsa.

Jauniešu žūrijas darbs notiks tiešsaistē no 21. līdz 24. aprīlim ar noslēgumu 25. aprīlī. Pieteikums, kurā norādīts dalībnieka vārds, uzvārds, pilsēta, e-pasts un telefona numurs, jāsūta uz [email protected].

Latvija jau devīto reizi piedalās Eiropas Kinoakadēmijas (EKA) Jauniešu balvas piešķiršanā, kuras laikā jaunieši vairāk nekā 30 valstīs noskatās trīs balvai nominētās filmas un nobalso par labāko – EKA Jauniešu balvas 2021 ieguvēju. Kamēr pandēmijas dēļ daudzviet kinoteātri ir slēgti, žūrijas darbs jau otro gadu norisinās tiešsaistē, tādējādi žūrijā var pieteikties arī jaunieši no citām Latvijas pilsētām, ne tikai no Rīgas. Tāpat kā pagājušajā gadā, žūrijas dalībnieki nominētās filmas varēs noskatīties ar latviešu valodas subtitriem individuāli tiešsaistē no 21. līdz 24. aprīlim. Svētdien, 25. aprīlī, tiešsaistē žūrijas dalībnieki varēs apspriest nominētās filmas kopā ar režisoru Staņislavu Tokalovu, nobalsot par savu favorītu un sazināties ar žūrijas dalībniekiem no citām dalībvalstīm (šogad kopā 38).

 

Šogad EKA balvai nominētas trīs filmas, kas dažādās Eiropas valstīs uzņemtas speciāli bērnu un jauniešu auditorijai – Pinokio/Pinocchio (režisors Mateo Garone, Itālija, Francija), Pāri robežai/The Crossing (režisore Johane Helgelande, Norvēģija) un pilnmetrāžas animācijas filma Leģenda par vilkiem/Wolfwalkers (režisori Tomass Mūrs un Ross Stjuarts, Īrija, Luksemburga).

Pinokio 

Visā pasaulē pazīstamo stāstu par koka zēnu Pinokio režisors uzņēmis skaistākajās  Itālijas ainavās, radot noslēpumainu brīnumu pasauli, kas piepildīta smieklīgiem un aizkustinošiem mirkļiem. Leļļu meistara lomā – Oskara balvas ieguvējs Roberto Beninji. 

 

Pāri robežai 

Ir 1942. gads, Sāra un Daniela ir ebreju bērni, kuriem draud briesmas. Oto un Gerda nolemj viņiem palīdzēt bēgt no vācu karavīriem un nokļūt Zviedrijā. Vēsturiskos notikumos balstīta aizraujoša filma visai ģimenei par draudzību, uzticību un drosmi. 

 

Leģenda par vilkiem

Jaunā medniece Robina kopā ar tēvu dodas uz Īriju, lai noslaucītu no zemes virsas pēdējo vilku baru. Viņš iepazīstas ar dabas bērnu - meiteni Mebhu. Runā, ka viņas cilts ļaudis naktī spēj pārvērsties par vilkiem. Krāšņa pilnmetrāžas animācijas filma.  

25. aprīlī plkst. 20 Eiropas Kinoakadēmijas mājaslapā yaa.europeanfilmawards.eu varēs noskatīties balvu pasniegšanas ceremoniju, kurā tiks paziņots balvas ieguvējs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja