Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ditas Rietumas kino izlase: 11. I - 18. I

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Sejas, ciemi @@@@

Režisore Anjēze Varda. Lomās Žans Pols Božons, Amorijs Bosī, Īvs Bulēns u. c

Niansēta dokumentāla filma ar performances un līdzdalības elementiem. Filmā aktīvi darbojas abi tās autori, spilgtas Francijas kultūras personības – kinorežisore, franču jaunā viļņa klasiķe Anjēze Varda un jauns fotogrāfs JR. Šogad Anjēzei Vardai paliks 90 gadu, viņas vitalitāte, humora izjūta un zinātkāre ir apbrīnojama. Filma, kas balansē uz performances un ceļa filmas/road movie robežas, kļūst par izziņas procesu autoriem un galvenajiem varoņiem. Tā kļūst par unikālu pieredzi arī pret smalkām kino un mākslas faktūrām jūtīgam skatītājam.

 

Dotais lielums: mana māte

Režisore Ieva Ozoliņa

Dotais lielums: mana māte ir viena no pēdējā laika jaudīgākajām un provokatīvākajām pašmāju dokumentālajām filmām. Režisore Ieva Ozoliņa, kura debitēja ar darbu Mans tēvs baņķieris, ir panākusi absolūtu savas dokumentālās traģikomēdijas (mans žanriskais "marķējums") varoņu – talantīga matemātiķa vecpuiša un viņa mātes – uzticību, iekļūdama viņu privātuma telpā. Tajā plosās pārmetumi, pārpratumi, neizrunātas, ielaistas lietas un pāri visam – emocionālais infantilisms, jo ir tik vienkārši savās nelaimēs un egocentrismā vainot kādu citu – kāpēc ne māti.

 

 

Cilvēks vilcienā @@@

Režisors Žaume Kolē-Serā. Lomās Laiems Nīsons, Vera Fārmiga, Patriks Vilsons, Džonatans Benkss, Elizabete Makgoverna, Sems Nīls u. c. 

Barselonā dzimušais režisors Žaume Kolē-Serā ir pārliecināts žanra filmu veidotājs, kurš strādā, spītējot uzskatam, ka Eiropas režisori ir bezpalīdzīgi, kad sastopas ar žanriskiem izaicinājumiem. Viņš veidojis šausmu filmas, rosījies trilleru žanrā, veidojot vairākas filmas ar Laiemu Nīsonu, kurš spēlē arī jaunajā darbā Cilvēks vilcienā. Tā darbība pamatā notiek vilcienā; galvenais varonis tiek iepīts noziegumu murskulī. Lai arī režisoram var pārmest paraugskolniekam raksturīgu centību trillera žanra izpētē, sekot filmas norisēm ir interesanti.

 

Somālijas pirāti @@@

Režisors Braiens Baklijs. Lomās Evans Pīterss, Barhads Abdi, Melānija Grifita, Als Pačīno u. c.

Nopelniem bagātais reklāmas režisors Braiens Baklijs jau vairākus gadus cenšas iekarot kinoindustriju. Somālijas pirāti ir viņa otrais pilnmetrāžas režijas darbs (pirmais – Bronza/The Bronze – tapis 2015. gadā), un tajā ir elementi, kas šim darbam garantē pieņemamu kvalitāti. Filmas pamatā ir The New York Times literārais bestsellers, kas balstīts uz patiesiem faktiem: varonis ir ambiciozs žurnālists, kurš, piedzīvojumu un slavas alku dzīts, dodas uz Somāliju. Filmā spēlē divi klasiķi – Als Pačīno un Melānija Grifita. Žurnālista lomā – Evans Pīterss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja