Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ditas Rietumas kino izlase: 15. II - 22. II

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Ūdens forma

@@@@

Režisors Giljermo del Toro. Lomās Sallija Hokinsa, Maikls Šanons, Ričards Dženkinss, Dags Džonss u. c.

Obligāta skatāmviela jebkuram, kurš vēlas būt gatavs diskusijai par galveno pretendenti uz šā gada ASV Kinoakadēmijas balvu Oskars. Ūdens forma ir nominēta 13 Oskariem, arī svarīgākajās – labākās filmas un režijas – kategorijās. Šī provokatīvā un sentimentālā pasaka par kurlmēmas apkopējas (Sallija Hokinsa, kura arī izvirzīta Oskaram) un fantasmagoriska radījuma mīlestību spēj aizkustināt un pārsteigt. Ūdens forma nereti tiek uzskatīta par režisora sirreālista Giljermo de Toro karjeras virsotni, filmas kontā ir arī uzvara Venēcijas kinofestivālā.

 

Zagļu medības

@@@

Režisors Kristians Gadgasts. Lomās Džerārds Batlers, Pablo Šreibers u. c. 

Šajā skarbajā filmā par superprofesionālu banku aplaupītāju un viņu tvarstītāju – policistu – sadursmi ir daudz tradicionālu elementu, turklāt nav ne kripatas ironijas. Filmas režisors Kristians Gadgasts ir debitants režijā, kurš pārcenties gan ar filmas garumu, gan paša rakstītā scenārija sižeta cilpām. Policistu vadoņa lomā mērķtiecīgi darbojas Džerārds Batlers. Ja alkstat kriminogēnu atrakciju, izvēlieties kaut ko asprātīgāku, piemēram, pašmāju neatkarīgo projektu Kriminālās ekselences fonds, kas joprojām skatāms kinoteātros.

 

Manifests

@@@@

Režisors Juliāns Rozefelts. Lomās Keita Blānšeta

Viens no 2017. gada savdabīgākajiem kino projektiem, kas būs īsta medusmaize Keitas Blānšetas cienītājiem. Manifests ļauj satikties kinomākslai, vizuālās mākslas un ideju vēsturei, pārliecinošai koncepcijai un virtuozai Keitas Blānšetas spēlei – aktrise filmā pārtop atšķirīgos varoņos un piedāvā savu interpretāciju par atšķirīgiem manifestu tekstiem un to jēdzienisko vēstījumu. Savulaik Keita Blānšeta pārsteidza Džima Džārmuša filmā Kafija un cigaretes, nospēlējot divas lomas, 15 gadu vēlāk Manifestā viņa triumfē kā unikāls hameleons 13 lomās.

 

Japānas filmu festivāls 

@@@

Kinoteātrī Splendid Palace līdz 16. februārim 

Vēl var paspēt uz divām filmām, kuras ir skatāmas Splendid Palace: Ar dziesmu uz lūpām (15.II plkst. 18.30) un Abraksa svētki (16.II plkst. 18.30). Japāņu kino līdz Latvijas kinoteātriem nonāk pārāk reti – tikai ar festivālu vai īpašu filmu dienu organizētāju palīdzību –, lai gan tā ir spēcīga, tradīcijām bagāta un interesanta kino kultūra. No aktuālā – Japānas vēstniecības organizēto filmu dienu – piedāvājuma intriģējoša šķiet filma Abraksa svētki. Tās galvenais varonis ir dzenbudistu mūks, kurš sapņojis kļūt par rokmūziķi sevis un dzīves jēgas meklējumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja