Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ditas Rietumas kino izlase: 24. V - 31. V

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Atplestām rokām

@@

Režisors Filips de Šovrons.

Lomās Kristians Klavjē, Ari Abitans, Elza Zilberšteina u. c.

Viduvēja franču komēdija, kurā mēģināts ironizēt par Rietumu sabiedrības liekulību un politkorektumu. Kāds franču publicists TV pārraides laikā paziņo, ka viņa māja ir atvērta bēgļiem. Publicista deklaratīvā tolerance un viesmīlība drīz vien tiek pārbaudīta praksē, kad pie viņa ģimenes villas durvīm klauvē kupla svešinieku ģimene. Viss turpmākais ir kultūru sadursmes un sliktu manieru ilustrācija, kas gribot negribot demonstrē Rietumu sabiedrības priekšstāvju pārākumu pār atnācējiem, svešajiem – šajā gadījumā temperamentīgu romu ģimeni. Nav smieklīgi.

 

Hans Solo. Zvaigžņu karu stāsts

@@@

Režisors Rons Hovards. Lomās Oldens Ērenreihs, Vudijs Harelsons, Emīlija Klārka, Donalds Glovers u. c.

Tikko skatoties šo filmu Kannu festivāla ārpuskonkursa programmā, kur glamūrā publika uzgavilēja režisoram Ronam Hovardam, nācās atzīt, ka nekas nespēj mainīt manu atturību pret šo Holivudas fenomenu. Taču, iespējams, man nav taisnība, un Zvaigžņu karu universa fani būs sajūsmā. Pārējie centīsies neapdult specefektos un sižeta peripetijās, kuru turpinājums jau izstāstīts citās SW filmās. Ar temperamentu pārliecina Vudija Harelsona varonis. Simpātisku duetu veido Oldens Ērenreihs un Emīlija Klārka (Troņu spēles) Hana un Kiras lomās.

 

Mērijas ceļojums

Režisore Kristīne Želve. Lomās Daiga Kažociņa, Marīna Janaus u. c.

Režisors Rolands Kalniņš Mērijas ceļojumu ir nodēvējis par vienu no filmu programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei vislabākajiem darbiem. Filmas radošajai grupai režisores Kristīnes Želves vadībā, kombinējot dokumentālus materiālus, kā arī inscenētas epizodes, ir izdevies niansēti izstāstīt stāstu par unikāla cilvēka – muzeju vērtību sargātājas Mērijas Grīnbergas – likteni. Paņēmiens, kas nereti kļūst arī butaforisks, šajā gadījumā ir veiksmīgs. 24. maijā ir Mērijas Grīnbergas dzimšanas diena, kurai Splendid Palace veltī seansu ar radošās grupas piedalīšanos (plkst. 19).

 

Baltu ciltis

Režisori Raitis Ābele, Lauris Ābele. Lomās Kaspars Aniņš, Kristaps Bedrītis, Jānis Panteļejevs, Kristaps Lukaševičs u. c.

Astotais no programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei darbiem ir apliecinājums režisoru brāļu Laura un Raita Ābeļu aizrautībai, pat fanātismam, veidojot izzinošu, izglītojošu vēstījumu par baltu cilšu vēsturi. Filmu var dēvēt par "populārzinātnisku darbu ar inscenējuma elementiem" un uztvert arī kā žanriski atšķirīgu vēstījumu par laikmetu, kuru mitoloģizējusi joprojām apritē esošā spēlfilma Nameja gredzens. Filmas informatīvais blīvums un vērienīgās inscenētās epizodes sniedz sistematizētu ieskatu mazzināmā vēstures periodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja