Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ditas Rietumas kino izlase: 28. III - 5. IV

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Lady Bird. Laiks lidot

@@@

Režisore Grēta Gerviga. Lomās Sērša Ronana, Odija Raša, Lorija Metkalfa u. c.

Viena no tām pērnā gada amerikāņu neatkarīgajām filmām, kas izraisījusi pamatīgu ažiotāžu, – tās piecas Oskara nominācijas gan nepārtapa par balvām. Šis fakts tiešām izbrīna – slavinājumi, kas gāzās pār talantīgās aktrises Grētas Gervigas simpātisko (bet ne vairāk) debiju režijā, bija pārsteidzoši. Jā, sieviete režisore mūsdienu Amerikā ir aktuāla parādība, taču vēl var diskutēt, vai filma, kurā izmantoti pašas Grētas Gervigas bērnības iespaidi un kura veidota kā ironisks vēstījums par šerpu pusaudzi ar pašizdomātu vārdu Ladybird, ir satriecošs mākslas fakts.

 

Spēle sākas

@@@

Režisors Stīvens Spīlbergs. Lomās Tajs Šeridans, Olīvija Kuka, Bens Mendelsons u. c.

Stīvens Spīlbergs piedāvā Ernesta Klaina romāna adaptāciju – izklaides produktu, kas mērķēts popkultūras un videospēļu cienītāju auditorijai. Pats režisors uzsver, ka tas ir movie, nevis film. Latviešu valodā abus vārdus tulkojam kā "filma", kaut Spīlbergs zina, ko "ēdis". Tie, kuri ciena šo mākslinieku kā nopietnu amerikāņu režisoru (viņš gan ir viens no tiem, kas 70. gados uzsēdināja Holivudu uz blokbasteru adatas), šo filmu var izlaist, ja vien jūs neinteresē, kādu Spīlbergs redz 2045. gadu, kurā totāli triumfējusi virtuālā realitāte.

 

Paradīze 89

Režisore Madara Dišlere

Latvijā notiek simtgades filmu maratons. Pirms četrām nedēļām pirmizrādītā ģimenes filma Paradīze 89 tuvojas 40 000 skatītāju robežai. Labs sasniegums pašmāju spēlfilmai, kuras ceļš pie skatītājiem visā Latvijā vēl turpinās. Ja vēl neesat redzējuši, režisores Madaras Dišleres veidotais sirsnīgais retrostāsts par 1989. gada notikumiem, kas tiek piedāvāts no četru meiteņu skatpunkta, būs noderīgs kā izzinošs ģimenes piedzīvojums un impulss, lai sāktu sarunu ar bērniem par nesenās vēstures tēmām.

 

Turpinājums

Režisors Ivars Seleckis

Pie skatītājiem nonākusi piektā programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei filma, kuru veidojis izcilā radošajā formā esošais dokumentālā kino klasiķis Ivars Seleckis. Šis niansētais vērojums – stāsts par pirmklasniekiem – saviļņo līdz asarām. Tas ir gan izcils dokumentālais kino, kas uztur dzīvas tā dēvētās Latvijas poētiskā dokumentālā kino skolas tradīcijas, gan emocionāli gudra, sociāli nozīmīga filma, kas ataino tik dažādo Latvijas sociālo vidi – pilsētas un lauku bērnus, latviešu un krievu bērnus, viņu tik atšķirīgo pasauli un vērtības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja