Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ditas Rietumas kino izlase: 5. IV - 12. IV

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Pusnakts saule 

@@

Režisors Skots Spīrs. Lomās Bella Torna, Patriks Švarcenegers, Robs Rigls u. c.

Sentimentāla melodrāma romantiskām jaunietēm un jauniešiem. Filma turpina Holivudas laiku pa laikam ekspluatēto tēmu par smagām slimībām un jauniem cilvēkiem (piemēram, Vainīgas ir zvaigznes/The Fault in Our Stars, 2014). Šoreiz pie vainas ir saules gaisma – no tās nepanesamības cieš skaista meitene, talantīga mūziķe Keitija. Viņas sapņu puiša lomu atveido Patriks Švarcenegers (Arnolda Švarcenegera vecākais dēls). Keitijas lomā ir Bella Torna – aktrise ar pamatīgu pieredzi seriālos un Holivudas jauniešu filmās, arī šausmu gabalos.

 

Fokstrots

@@@

Režisors Samuels Maozs. Lomās Liors Aškenazi, Sāra Adlere, Jonatans Širajs u. c.

Splendid Palace repertuārā jaunums – pasaulē atzītā Izraēlas filma Fokstrots, kas saņēmusi žūrijas balvu Venēcijas kinofestivālā un vairākas Izraēlas kinobalvas. Vizuāli izsmalcinātā, efektīgi veidotā drāma miksē traģēdijas un ironijas elementus, stāstot par kādu Telavivas ģimeni – māti un tēvu, kuru dēls dienē Izraēlas armijā. Režisora Samuela Maoza filmā ir pārliecinoši saausti dažādi tematiskie un vizuālie motīvi – viena no tēmām ir pacifisms. Un, protams, arī fokstrots – tā nav tikai deja, bet filmas vēstījumam būtiska metafora.

 

Klusā pasaule

@@@

Režisors Džons Krasinskis. Lomās Emīlija Blanta, Džons Krasinskis u. c. 

Klusā pasaule mēģina būt gan šausmu filma, gan metaforisks vēstījums par postapokaliptisko pasauli, kurā izdzīvojušajiem uzglūn visaptverošas šausmas. Vienīgā iespēja turpināt eksistenci – neizdvest ne skaņas. Filmu uzņēmis Džons Krasinskis – pazīstams aktieris, kuram ir arī režisora talants. Viņš filmā tēlo apdraudētas ģimenes tēvu. Filmā ir piesātināts skaņu celiņš un faktiski nav aktieru runātā teksta, jo varoņiem jāklusē... Galvenajā lomā lieliska ir Emīlija Blanta (viņa ir Džona Krasinska dzīvesbiedre). 

 

Nost ar seksu

@

Režisors Keja Kenona. Lomās Leslija Manna, Džons Sena, Ike Barinholcs, Katrīna Ņūtone u. c. 

Iespējams, kāds šo pavulgāro komēdiju, kurā triju jaunavu vecāki cenšas nepieļaut, ka meitas zaudē jaunavību pēc vitāli svarīga skolas pasākuma, un nemitīgi dara dažnedažādas neveiklas, pat dzīvībai bīstamas muļķības, vēros ar aizrautību un dzirkstošiem smiekliem. Lai nu tā būtu. Holivudas produkts, kas lemts ātrai aizmirstībai, protams, ja kāda spēkos ir to visu izbaudīt vai pārciest. Filmu uzņēmusi debitante režijā Keja Kenona, kura pirms tam strādājusi par televīzijas seriālu producenti un aktrisi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja