Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Duanela kino skola izziņo pieteikšanos pavasara semestrim

Atsākoties mācībām, Duanela kino skolā tiek uzņemti jauni dalībnieki junioru, jauniešu un pieaugušo grupās.

Jau piekto sezonu kinoteātrī Kino Bize nozares profesionāļi vada tematiskus lekciju ciklus, kas paredzēti interesentiem neatkarīgi no priekšzināšanām. Šoreiz jauniešiem 8 nodarbībās būs iespēja tuvāk iepazīt kino žanru plašo klāstu, taču pieaugušie tuvplānā tiks iepazīstināti ar 5 kino vēsturē nozīmīgām filmām. Savukārt jaundibinātā junioru skola piedāvās iepazīties ar kino pasauli praktiskās kino veidošanas meistarklasēs. Pieteikšanās atvērta līdz 21. janvārim.

Sešu zinošu un aizrautīgu pasniedzēju lektorijs jauniešiem Kino žanri sastāv no astoņām lekcijām, kas padziļināti pievērsīsies plašam kino žanru klāstam, sākot ar komēdiju, gangsterfilmu un mūziklu, līdz pat zinātniskās fantastikas un šausmu filmas žanram. Žanru tēma ir izvēlēta, jo tā dod iespēju ielūkoties kino vēstures dažādos attīstības posmos, izcelt dažādas filmu kopīgās un atšķirīgās pazīmes, pievērst uzmanību filmu stilam un to veidošanas paņēmieniem.

Pieaugušo grupas lektorija mērķis ir apstāties un patiešām iedziļināties vienā, tas ir, kopā piecās kino vēsturē būtiskās filmās. Katrs lektors ir izvēlējies vienu nozīmīgu filmu, un to daudzveidība liecina par par kino neizsmeļamajām iespējām.

Junioru kino skolas dalībniekiem tiks piedāvāta iespēja iejusties dažādās kino profesiju lomās, izmēģināt veidot skaņas celiņu filmai un apgūt gaismošanas pamatus, kā arī izveidot savu animāciju. Jauno kino profesionāļu vadīto nodarbību mērķis ir aizraujošā veidā, iepazīstinot ar kino veidošanas pirmsākumiem un pamatelementiem, ieinteresēt bērnus plašākā kino pasaules izzināšanā. Nodarbības norisināsies darbnīcu formātā, ļaujot kino veidošanas procesu izmēģināt pašiem.

Lekcijas norisināsies darbadienu vakaros kinoteātra Kino Bize mājīgajās telpās Elizabetes ielā 37. Līdzās teorētiskām nodarbībām dalībniekiem tiks organizēti arī kopīgi filmu seansi.

Vairāk informācijas par nodarbību laikiem, cenu, lekciju tēmām un pieteikšanos: www.kinobize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja